Messi is pályára lépett – Ovifoci a Városi Stadionban

Lionel Messi is részt vett az OTP Bank Bozsik Program nyíregyházi zárófesztiválján. Legalábbis a meze révén. 40 nyíregyházi óvodából közel 1200 gyerek focizott a Városi Stadion centerpályáján.

Nagyon várják a gyerekek ezt a napot, majd amikor a szülőkkel eljönnek a stadionba mérkőzésre, büszkén mesélik, hogy ők is ezen a pályán játszottak.

– mondta Szilvási István a Monbebé Nonprofit Kft. szakmai vezetője.

A Monbebé évek óta foglalkozik ovifocival, számos tehetséges labdarúgó kezdte itt pályafutását. Az MLSZ képviselői is boldogok, hogy Nyíregyházán ilyen népszerű a sportág az óvodások körében.

Örömmel láttam hogy ennyi gyerek vesz részt az eseményen, nagyon jó érzés látni a gyerekek játékát. Ebben a korosztályban a legfontosabb, hogy megszerettessük velük a sportágat.

– tette hozzá Vojtekovszki Csaba az MLSZ Bozsik Egyesületi Program vezetője.

A Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia igazgatója, Kiss Baranyi Sándor évekig dolgozott a szövetségnél. Nyíregyházán szeretnének hosszú távon a saját nevelésű fiatalokra építeni.

A Bozsik Programnak a legfőbb célkitűzése az volt, hogy minél több gyerek focizzon. A labdarúgás alapjait láthatjuk a pályán, a Monbebé fantasztikus munkát végzett az elmúlt évtizedekben, jó kijönni a stadionba látva a gyerekek arcát. Az akadémiánkról itt vannak az edzők, figyelik a gyerekeket, és bízunk abban, mi is profitálunk majd abból a munkából amit a hétköznapokban az óvodákban a kollégák elvégeznek.

– mondta Kiss Baranyi Sándor a Nyíregyháza Spartacus-BJLA akadémiai igazgatója.

A rendezvényen valamennyi gyerek ajándékot kapott, és remélhetőleg közöttük voltak azok, akik néhány év múlva már a Szpariban futballoznak.

 

Dankó László