Mérföldkövéhez érkezett a közeljövő egyik legnagyobb beruházása, a nagykörút bezárása

– Kedves nyíregyháziak, óriási hírem van! Mérföldkövéhez érkezett a közeljövő egyik legnagyobb beruházása, a nagykörút bezárása – jelentette be dr. Kovács Ferenc hivatalos Facebook oldalán.

Nyíregyháza polgármestere így fogalmazott: – A kétszer két sávos belső gyűrűnek egy jelentős szakasza évtizedek óta hiányzik, ha emlékeznek, például ez volt az, amit a szocialista városvezetés 16 évig ígérgetett. Mint ahogy a jégpályát, a belvárosi uszodát, vagy a nyugati elkerülő utat is. Mi azonban megvalósítottuk ezeket a korábbi vágyálmokat, s több, hasonló nagyságrendű és fontosságú projekten dolgozunk jelenleg is.

Dr. Kovács Ferenc hozzátette, a városháza szakembereinek, s neki is rengeteg személyes előkészítő munkája van abban, hogy most, az elkészült tervdokumentációk birtokában megjelent a közbeszerzési értesítőben a kivitelezésre való felhívás. A tervek szerint a Vasútállomástól a Debreceni úti felüljáróig szintén négysávossá válik a nagykörút, így alakulhat ki a teljes, belső körgyűrűje Nyíregyházának. A polgármester posztjában emlékeztetett: – Ne felejtsük el, hogy van egy, a várost elkerülő külső körgyűrűnk, melynek a nyugati részét sikeresen megépítettük az elmúlt években. Így már csak az északi szakasza hiányzik, dolgozunk azon is, hogy minél hamarabb megvalósulhasson. Kevés város mondhatja el azt magáról, hogy két körgyűrű segíti a gyorsabb és biztonságosabb közlekedést – zárul dr. Kovács Ferenc bejegyzése.