Mentőöv
Megszűnt a Gombi Kosársuli. Augusztus végén több mint száz gyerek kosárlabdázó maradt egyik percről a másikra csapat nélkül. A Nyíregyházán dolgozó klubok mentőövet dobtak a fiataloknak, és átvették az együtteseket.

 A nyár végén szembesültek a hírrel a gyerekek és a szülők, hogy váratlanul megszűnik a Gombi Kosársuli. Pillanatok alatt közel száz kosárlabdázó gyerek további pályafutása került veszélybe. A Sportcentrum, az NYKK, a NYIKSE és a Nyíregyházi Kosársuli is úgy döntött, bár számukra plusz anyagi terhet jelent a gyerekek átvétele, nem hagyják őket magukra. A hat korosztályos csapatból négyet a Sportcentrum vett át.

- A gyerekek ragaszkodnak edzőikhez, így a trénerekkel együtt dolgozhatnak a jövőben is. Egyedül a mez új rajtuk, minden más a régi - mondta Zentai Levente a Nyíregyházi Sportcentrum szakágvezetője.

A GKS idén 54 millió forint TAO-s támogatásra lett volna jogosult, ezt azonban már nem kaphatja meg, mint ahogy azok a szervezetek sem, akik átvették a gyerekeket, így a költségeket maguknak kell kigazdálkodniuk. A megyei szövetség is igyekszik segíteni az utánpótlás együtteseket, többek között számos rendezvény szervezésével. Az elmúlt időszakban nagy sikere volt a Dobd a kosárba programnak, mely tovább folytatódik.

További képekért kattintson a fotóra!

- 12 iskola, köztük négy nyíregyházi intézmény vesz részt a programban, melynek fő célja a sportág népszerűsítése. Az új elnökség fő célja továbbra is az, hogy minél több gyerek kosárlabdázzon - mondta Balogh Béla a Sz-Sz-B Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke.

A szövetség vezetése alaposan megváltozott. A korábbi kilenc fős elnökség öt tagúra csökkent. Az utánpótlás referens Ferenczi Tamás lesz, míg a távozó főtitkár, Sallai István helyét immár ügyvezetőként Gergely Csaba veszi át. A jövőben több fejlesztést szeretnének megvalósítani, így elektronikus jegyzőkönyveket vezetnek be, melyhez a szükséges számítógépeket is biztosítják. Folytatódik a játékvezető képzés, és saját honlapot is szerkesztenek.

Dankó László