Mennyi vizet fogyasztanak egy nap a nyíregyháziak? A NYÍRSÉGVÍZ adataiból megtudhatja!

Mintegy 20 százalékkal nő a vízfogyasztás nyáron. Az évről évre ismétlődő, szinte átlagos statisztikának azonban idén nyoma sincs. A NYÍRSÉGVÍZ adatai igazolják, az enyhe idő, a csapadékosabb nyár miatt most nem fogyasztunk több vizet. A társaság azonban felkészült az esetleges kánikulára is.


A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. működési területe az évek során folyamatosan bővült, ma már közel 90 településen szolgáltat a cég, amelynek mintegy 150 ezer felhasználói kapcsolata van. A társaság munkatársai már tavasszal felkészültek a lakosok nyári, nagyobb vízfogyasztására. A műszaki felülvizsgálatokat és az esetleges hibajavításokat már hónapokkal ezelőtt elvégezték, így jelenleg is fennakadás nélküli a NYÍRSÉGVÍZ szolgáltatása.

Azonban a megszokott és megnövekedett, szinte átlagos júliusi adatoknak idén nyoma sincs.

– mondta Sulyok Béla, a társaság vízellátási műszaki vezetője.

A szakember közölte:

Elég csapadékos az idő és változékony is, így kisebbek a felhasználási adatok. Jelenleg a város körülbelül 20 ezere köbméternyi vizet fogyaszt naponta. Voltak olyan időszakok már ebben az évben, itt májusra és júniusra gondolok, amikor elértünk egy 25-26 ezer köbméternyi fogyasztást is.

A NYÍRSÉGVÍZ adatai igazolják, az enyhe idő, a csapadékosabb nyár miatt most nem fogyasztunk több vizet. A társaság azonban felkészült az esetleges kánikulára is. Nyíregyházán egyébként hosszú évek óta nem volt vízkorlátozás és a július végére jósolt kánikula idejére várt megnövekedett vízfogyasztás sem okoz majd problémát, hiszen a NYÍRSÉGVÍZ-es kapacitás jóval meghaladja a fogyasztói igényeket.

A NYÍRSÉGVÍZ nyíregyházi rendszeréhez közel 30 település tartozik – a megyeszékhely ivóvíz ellátását pedig három nagy víztermelő telep biztosítja. A paszabi, kótaji és nyírteleki központokat is ellenőrzik a társaság irányítóközpontjában, valamint a 800 köbméteres Szarvas utcai víztornyot is figyelik.

 

Dér Vivien