Mellkason szúrta a férjét a veszekedés hevében

Halált okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2024. május 18-ig elrendelte annak a nőnek letartóztatását, aki egy vita hevében halálosan megsebesítette a férjét.

A megalapozott gyanú szerint a házastársak között 2024. április 15-én a késő esti órákban szóváltás alakult, melynek során a gyanúsított egy konyhakéssel, a mellkasa bal felső részén megszúrta férjét. A nő - tettét követően - értesítette a mentőket, akik az időben érkező orvosi ellátás ellenére sem tudták megmenteni a férfi életét. A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított büntetlen előéletű, azonban a cselekményét egy korábban elkövetett bűncselekmény miatt alkalmazott 1 éves feltételes ügyészi felfüggesztés hatálya alatt követte el. A jelen cselekménye kiemelkedő tárgyi súlyú – 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - emellett a gyanúsításban foglalt bűncselekmény vonatkozásában további bűncselekmény elkövetése körülményeinek tisztázása szükséges, így alappal lehet attól tartani, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén a büntetőeljárásban résztvevő személyeket, tanúkat jogellenesen befolyásolna vagy megfélemlítene, ezzel nehezítve a bizonyítást. Mindezek alapján a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés, bűnügyi felügyelet elrendelése érdekében fellebbezést jelentettek be.

forrás: dr. Szim-Resán Dalma sajtószóvivő