Megyénkben is elkezdődött az oktatási és egészségügyi intézmények dolgozóinak tesztelése
Fotó: Szarka Lajos

A kormány által meghirdetett országos, célzott csoportos tesztelés keretében nyolcvanegy háromfős team kezdte meg munkáját Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az egészségügyi hallgatókból és kormánytisztviselőkből álló teamek rendszeresen tesztelik a megye összes bölcsődében, óvodájában és iskolájában dolgozó, több mint tizenegy ezer pedagógust.

A teamek ma reggel indultak útnak, elsőként a megyeszékhely intézményeit keresik fel. A tesztet végzők munkáját számos helyszínen segítik a helyi egészségügyi végzettséggel rendelkezők (védőnők, háziorvosok). A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal a tesztelők számára teljes védőfelszerelést (védőruha, szájmaszk, szemüveg, arcpajzs, gumikesztyű), valamint napi háromszori étkezést biztosít. A tesztelőket szállító gépjárműveket folyamatosan fertőtlenítik, a munkában részt vevőket pedig minden reggel tesztnek vetik alá, így teljes biztonságban végezhetik feladataikat.

A tesztelő hallgatók, példaértékűen, nagy fegyelmezettséggel és lelkesedéssel vesznek részt az országos programban. Az első tapasztalatok alapján minden intézményben nagyon várják a pedagógusok a teameket, nagy megnyugvást jelent számukra, hogy négy héten keresztül teljes körűen ellenőrizve lesznek.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal