Megyei Sporttalálkozó - autista és a sérült fiatalok számára rendeztek versenyt

 A megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége minden évben megrendezi a viadalt, melyet a Magyar Paralimpia Bizottság is támogat. Autista és halmozottan sérült fiataloknak tartottak sporttalálkozót. Szekeres Pál miniszteri biztos személyesen nyitotta meg az eseményt, ahol az integráció fontosságáról is beszélt.

- Ahol ennyi ember megjelenik, ahol megjelenik a sajtó, az mind-mind egy komoly lépés az elfogadás irányába. Itt sportoló fiatalokat láthat aki belép a tornaterembe, és mire felfogja, hogy sérültekről van szó, már rég befogadta a szívébe őket - mondta Szekeres Pál miniszteri biztos

A megyei és a városi diáksport vezetői folyamatosan törekszenek arra, hogy az ép és a fogyatékkal élő fiatalok munkáját együtt ismerjék el. A legfontosabb azonban, hogy a sport egy igazi közösségi élményt nyújt.

- A mozgás és a közösségi élmény a fogyatékkal élők számára még fontosabb, ezért támogatjuk a hasonló rendezvényeket - mondta Baracsi Endre a Megyei Diák-és Szabadidősport Egyesület elnöke.

A sportnap során a legnépszerűbb a kosárlabda volt, de babzsákdobásban és rollerezésben is versenyezhettek az indulók. Az autisták számára fontosak a hasonló rendezvények. Az indulók számára egyéni és csapatversenyt egyaránt rendeztek, a legjobbak pedig érmet kaptak.

Dankó László