Megyei rangadó az NB-II-ben

 Rangadót rendeznek vasárnap a labdarúgó Merkantil Bank Ligában. A Nyíregyháza Spartacus a Kisvárdát fogadja a Városi Stadionban. Mindkét csapat játékosai és vezetői is fokozottan készülnek, mivel sok a kötődés a két klub között. Dajka László, a Szpari vezetőedzője még futballistaként játszott Kisvárdán, itt figyeltek fel tehetségére, és lett NB-I-es majd válogatott labdarúgó.

- Az elmúlt három forduló a pozitívumok mellett felszínre hozott néhány olyan problémát, melyet szépen lassan orvosolni kell. Úgy látom a játékosok fogékonyak és becsülettel dolgoznak, viszont van még tennivalónk. A szomszédvári mérkőzések - bármilyen pozícióban is álljanak a klubok - mindkét oldalon nehezek, próbálunk okulni a hibáinkból és örömet szerezni a szurkolóinknak vasárnap - mondta Dajka László, a Szpari vezetőedzője.

A tréner a hétvégén már számíthat Kónya Márkra aki letöltötte eltiltását, Ur László viszont sárga lapok miatt nem játszhat.A vezetőedző munkáját május elejétől Balogh Zoltán segíti pályaedzőként. A Bozsik Akadémia edzője már a Puskás Akadémia elleni találkozón is a kispadon ülhetett, és ez is jelzi az Akadémia és a Szpari közötti kapcsolat erősödését.

- Dajka Lászlóval korábban beszéltünk szabolcsi szerepvállalásáról, és örülök, hogy ilyen gyorsan megvalósult. Remélem irányításával jó útra tér a Szpari, és elérik azt a célt melyet terveztek! Remélem a hétvégi találkozó igazi nyertesei a nézők lesznek, az elmúlt bajnokik alapján két jó formában lévő csapat találkozik, így bármilyen eredmény születhet. Mivel többen is megfordultak a másik klubnál, így ebből a szempontból is pikáns lesz a mérkőzés, de mi nyerni szeretnénk - mondta Révész Attila a Kisvárda Master Good szakmai igazgatója. 

A vendégszurkolók Kisvárdán vásárolhatják meg belépőiket a találkozóra, a Szpari 500 hegyet küldött a vendégeknek. A találkozó vasárnap 16.45-kor kezdődik. 

Dankó László