Megyei derbi

A 34. fordulót rendezték a labdarúgó Merkantil Bank Ligában.

Igazi presztízsmérkőzést rendeznek a Városi Stadionban, ahol a Kisvárdát fogadta a Nyíregyháza Spartacus. A találkozó gyásszünettel kezdődött, a napokban 76 éves korában hunyt el Krutilla Mihály, aki törzsszurkoló volt, és az egész családja a Spartacusnak drukkol.

Nyíregyháza Spartacus - Kisvárda 2-0 (0-0)

Városi Stadion 2300 néző

Jv: Zierkelbach Péter ( Pápai, Márkus)

Nyíregyháza: Megyeri - Szokol, Rubus, Máté, Farkas - Kártik (Sinanovic 77.p), Kónya, Holdampf, Rudolf - Tisza (Szécsi 83.p), Takács (Tamási 90.p)

vezetőedző: Dajka László

Kisvárda: Ivancsics - Vermes( Délczeg 65.p), Fodor F., Papucsek, Vári, Lucas, Horváth, Cseri, Bacsa (Rajczi 65.p), Talabér , Gosztonyi

szakmai igazgató: Révész Attila

A Bozsik Akadémia U9-es csapatának tagjai kísérték ki a játékosokat. A kezdőrúgást Kovács Pál végezte el, aki 60. születésnapját ünnepelhette. A Kisvárda indította útjára a labdát először. Óvatosan kezdtek a csapatok, az első percekben nem forogtak veszélyben a kapuk. A 14. percben egy szabadrúgás után Takács fejelhetett, könnyedén fogta a labdát Ivancsics. A másik kapu előtt Fodor F. lőtt egy beadás után, de mellé ment a labda. A 20. percben Tisza ment el veszélyesen a jobb oldalon, beadása után szögletre mentettek a vendégek. Hat perccel később Talabér végzett el szabadrúgást, Megyeri kiütötte a labdát. A 33. percben egy szöglet után Rudolf próbálkozhatott, de blokkolták a lövését. A 38. percben Rudolf 35 méteres szabadrúgását tolta szögletre Ivancsics, majd a sarokrúgás után Kónya lőtt fölé. Az első félidő nagy taktikai csatát igen, gólt nem hozott. A második félidő kezdőrúgását az 5 éves Gubicz Hanka végezte el, aki nagy Szpari szurkoló. A pályán nem változott a helyzet, mezőnyjátékkal indult a játékrész. Az 53. percben Rudolf ment el veszélyesen a jobb oldalon, de beadása nem volt pontos. A másik oldalon Cseri cselezgetett veszélyesen, de nem alakult ki helyzet. Az 56. percben megszerezte a vezetést a Nyíregyháza!!! Egy szöglet után kifejelték a labdát a védők, Kónya Márk pedig kapásból szép gólt lőtt, 1-0! Újabb helyzet, egy szöglet után Szokol fejelt fölé. A másik oldalon egy beadás után Vári fejelhetett, de nem találta el jól a labdát. Tűzijáték a Szpari kapuja előtt, Megyerinek kellett kétszer is kiütnie a labdát. A 70. percben újabb Szpari gól!!! Rudolf Gergely szerzett erőszakosan labdát, majd Takács Tamáshoz passzolt, aki a kapuba bombázott, 2-0! A 76. percben hatalmas ziccer maradt ki, Takács vezette tisztán a labdát kapura, majd önzetlenül Rudolfhoz akart passzolni, így mentettek a védők. A másik oldalon Vári lőtt kapura, de a kapufát találta el. A 86. percben Rudolf szabadrúgása volt veszélyes, hárította Ivancsics. A Szpari megnyerte a megyei derbit, és megszakította a Kisvárda 11 meccses veretlenségi sorozatát.

Dajka László: Az elmúlt két meccs védelmi hibáit sikerült kiküszöbölni, bár az első félidőben tompábban játszottunk, de szünet után váltottunk, és sikerült megnyerni a találkozót. A játékosok hajtottak, becsülettel küzdöttek, és az első szerzett gól döntőnek bizonyult. Sokat tettünk ma a sikerért.

Révész Attila: Egy nagyon szervezetten játszó csapattal találkoztunk, mely nagyon akarta a sikert. Az első félidő nagy taktikai csatát hozott, a második félidőben pedig a Nyíregyháza kihasználta védelmi hibáinkat, és megnyerte a találkozót. A mai meccs rávilágított arra, kikre számíthatunk komolyabb találkozókon, és hol kell megerősíteni a keretet.

Dankó László