Megújult intézmények, zavartalan tanévkezdés – Fejlesztések Nyíregyházán

A TOP-6.2.1-15-NY1-2016-00001 azonosítószámú, „Családbarát, munkába állást segítő intézmények fejlesztése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál" című projekt keretén belül a kivitelezéseket lezáró műszaki átadás-átvételi eljárás valamennyi érintett óvodában megkezdődik augusztus 31-ével (mely a gyermekek biztonságát nem veszélyezteti, valamint az óvodák rendeltetésszerű működését nem akadályozza).


A megszépülőben lévő 6 nyíregyházi óvoda: Búzaszem Nyugati Óvoda Székhelyintézmény, Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézmény, Gyermekek Háza Déli Óvoda Székhelyintézmény, Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézmény, Tündérkert Keleti Óvoda Kikelet Tagintézmény, Eszterlánc Északi Óvoda Homokvár Tagintézmény.

 

Zavartalanul kezdődhet a tanév a felújítás alatt álló oktatási intézményekben is

A TOP-6.5.1-15-NY1-2016-00001 azonosítószámú, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése" című projekt keretén három intézmény korszerűsítése már befejeződött (Mustárház, 1. sz. Idősek Klubja, Vasvári Pál Gimnázium). További három oktatási intézményben (Sipkay, Kazinczy, Zrínyi) ezen a héten a belső munkálatok  az akadálymentesítés kivételével – elkészülnek, így szeptember 3-án biztosított a tanévkezdés.

Ezt követően már csak az iskolák külső felújítási munkálatai zajlanak, amelyek szeptember végéig a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményében és a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában, a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégiumban pedig október végéig be is fejeződnek.