Megújult a Szarvas utca jelentős szakasza is - A Korányin még folytatják a munkát
Megújult a Szarvas utca jelentős szakasza is - A Korányin még folytatják a munkát

Tovább folytatódik az évek óta tartó nagyszabású útfelújítás-sorozat: ezúttal az egyik legrégebbi utca közel fél kilométeres szakasza teremt méltó kereteket a belvárosi közlekedéshez. S bár a Szarvas utcán novemberre végeztek, a Korányin még folytatják – e kettő egy program részeként készül.

Egy 100 százalékos támogatottsággal bíró, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló projekt keretében a Szarvas utcán 245 méter új gyalog-kerékpárút épült, egy 430 méteres szakaszon megújult az útpálya, átépítették az útcsatlakozásokat és a kapubejárókat. Az útburkolat és a járda között új zöldsávot alakítottak ki. A fejlesztés során a burkolat felújítása mellett megvalósult a járdák, kerékpáros létesítmények akadálymentesítése, utasváró pavilon telepítése. A gyalog-kerékpárút szakadási pontjait megszüntették, a hiányzó átvezetéseket pótolták, a meglévőket akadálymentesítették. Megtörtént az autóbuszöblök átépítése, autóbuszperonok akadálymentesítése, az öbölpárok közötti biztonságos gyalogos átvezetés kiépítése, és a csapadékvíz-elvezetés megfelelőségének ellenőrzése. Az útburkolat és a járda között a meglévő rossz burkolat elbontásával zöldsávot alakítottak ki, amivel növelték a zöldfelületet is.

A Korányin még van munka

Ezrek érzékelhetik naponta, hogy a Korányi több kilométeres felújítása még tart, bár egy újabb szakasz végéhez közeledik. A Nyíregyháza Sajtószolgálatától kapott értesüléseink szerint a vállalkozó a kivitelezés folyamán szem előtt tartotta a helytakarékosságot, a felvonulási terület minimalizálását, a környezetterhelés megelőzését, valamint az ingatlanokra való ki/bejutás biztosítását, egyben törekedett a parkolás megteremtésére az adott körülményekhez, munkafázishoz igazodva, minimalizálva az építési területet. A hét első felében befejeződött az utolsó 250 méteres szakaszon a kopóréteg aszfaltozása. A buszöblök bazaltbetonozásai és a járdaépítés elkészültek, a kapubejárók, útcsatlakozások helyreállítása és a padkarendezési munkálatok lapzártánk idején még zajlottak, s kezdik a forgalomtechnikai jelzések felfestését, így hétfőn megkezdődhet a műszaki átadás-átvételi eljárás. A következő fázis a körforgalom kiépítése lesz majd a Csaló közi kereszteződésnél.