Megújult a Muskotály utca – Befejeződött a 130 millió forintos komplex program 

130 millió forintból korszerűsödtek az utak tizenhét helyszínen, Nyíregyházán. A komplex felújítási program részeként dolgoztak a sóstóhegyi Muskotály utcán is, a városrészben az elmúlt két évben több mint tíz út kapott aszfaltburkolatot. A munka nem áll meg, december közepéig öt további útszakaszt és egy kerékpárutat is felújítanak a szakemberek.

Az elmúlt években rendszeresen érkeztek bejelentések a Muskotály utcáról, nagyon időszerű volt a szakasz felújítása, mondta Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő. A beruházás idén végre megvalósulhatott, nemrégiben 550 méter hosszan befejeződött a Muskotály utca felújítása, 3530 négyzetméternyi felület korszerűsödött Sóstóhegyen, és újrafestették az útburkolati jeleket is.

Útfelújítások Sóstóhegyen

„Sóstóhegy az egyik legnagyobb kiterjedésű városrésze Nyíregyházának, egészen a Hadobás sortól teljesen a sóstói elágazásig tart Sóstóhegy. Rengeteg utcánk van, számos feladattal vettem át a területet, de azt elmondhatom, hogy az elmúlt tíz esztendőben Nyíregyháza város jóvoltából maximális támogatást kapok, rengeteg utunk korszerűsödött. Csak az elmúlt két évben több mint tíz út kapott aszfaltot és még ezen kívül az egyéb közterületeket érintő fejlesztések is történtek” – tette hozzá Ágoston Ildikó. 

A fejlesztések a pandémia miatt sem álltak le Sóstóhegyen, itt éppen a Temető utcán grédereznek a szakemberek. Az ehhez hasonló munkálatok azokat a külterületi utakat érintik, amelyek még nem olyan sűrűn lakottak, ilyen a Lepke utca, Keselyű sor, Cseresznyés utca és a Hadobás sor. 

Komplex program

A Muskotály utca a NYÍRVV nagy felületű útjavítás programjának köszönhetően korszerűsödött, ebben a programban egyébként 17 helyszínen közel 19 ezer négyzetméter felületet tudtak megújítani, több mint kettőezer tonna meleg aszfalt bedolgozásával. A beruházásokra 130 millió forintot fordítottak.

„Az idei évünket a járványhelyzet miatt újra kellett terveznünk, sikerül még öt útszakaszt és egy kerékpárutat felújítanunk december közepéig. Ezek a munkálatok is már elkezdődtek a Nyírfa utcán, Tábor utcán, Bujtos utcán, Csillag utcán és a sulyánbokori bekötőúton” – közölte Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója.

A felsorolt szakaszokon az utat újítják fel, a Törzs utcán pedig kerékpárút korszerűsítését kezdik el a héten. A munkálatok idején az arra közlekedők türelmét kérik a szakemberek.