Megtörtént a parkolóház műszaki átadása

Ki emlékszik még a régi gyermekosztály épületére? Mint köztudott, a nagy fejlesztési projekt (a Tömbkórház Program) részeként ez a korosztály vadonatúj, modern épületet kapott, az elbontott helyére pedig épül a parkolóház. Azaz: már felépült, de még néhány kötelezõ eljárás hátravan az üzembe helyezéséig. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2018. július 20-i számában.)


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Kommunikációs és PR Osztályától kapott információink szerint megtörtént a Jósa András Oktatókórházban felépülõ parkolóház mûszaki átadása, jelenleg a használatbavételi eljárás zajlik.

 

Még nem használható

 

Ez egyben válasz arra a felvetésre is, amit az intézménynek tettek fel azok, akik rendszeresen megfordulnak az építkezés környékén. Többen ugyanis azt látták, hogy már autók parkolnak a még nem átadott házban. Mint megtudtuk, ezek a jármûvek természetesen a kivitelezéshez kapcsolódóan állhatnak meg az új felületen, amíg a hivatalos eljárások zajlanak, addig „civil” gépkocsi nem használhatja a régóta várt épületet.

 

Kétmillióan évente

 

A szükséges engedélyek kézhezvétele után 361 új parkolóhelyet vehetnek majd igénybe a kórházba érkezõk. Azért is kiemelten fontos fejlesztés ez, hiszen éves szinten a fekvõbeteg-ellátásban közel 80 ezer, a járóbeteg-ellátás tekintetében pedig – amely fõként érinti a parkolóhelyek kihasználtságát – több mint 2 millió beteg fordul meg a Jósa András Oktatókórházban.

 

Enyhíthet majd a gondokon

 

– A több mint 5000 négyzetméter alapterületû, kétszintes parkolóházzal reményeink szerint jelentõsen enyhülnek majd a parkolási gondok az intézményben, hiszen ezzel a parkolóhelyek száma 500-ra bõvül a kórházban – fogalmazott kérdésünkre dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház fõigazgatója. – Ezzel együtt természetesen a közlekedési rend is megváltozik majd az intézmény területén. Egyben köszönjük az arra járók türelmét továbbra is, hiszen a hivatalos folyamatok lezárulta után, õsztõl lehet igénybe venni ezen újabb jelentõs beruházás eredményét.

 

Folyamatos fejlesztések

 

Az állami támogatással megvalósuló fejlesztés alapkövét tavaly õsszel tették le, akkor megírtuk, hogy a kivitelezési munkálatok megkezdése az elhúzódó közbeszerzési eljárások miatt indultak a reméltnél késõbb. Persze messze nem ez az egyetlen fejlesztési folyamat a kórházban: nemsokára benépesül az intézmény területén tavaszra elkészült óvoda, új levegõfertõtlenítõket szereztek be a betegbiztonság növelése érdekében, hiányszakmákat érintõ szakápoló és szakasszisztens képzések indultak, illetve a Sóstói úti részlegen is zajlanak infrastruk­turális fejlesztések.

(Szerzõ: Tarczy Gyula)