Megszakadt a sorozat
Lecsúszott az első helyről a Kölcsey DSE a női kézilabda-bajnokságban.

Mátészalkai MTK–Kölcsey DSE-Nyíregyháza 32–25 (20–12)

Mátészalka, 200 néző.

V.: Kovács T., Major A.

Mátészalka: Jurecska K. – Deme F. 5/3, Móré K. 6, Deme B. 3, Tar H. 5, Dudás G. 9/2, Rácz K. 4.

Edző: Vakarcs Krisztina.

Kölcsey: Simai O. – dr. Tilki A. 6, Papp A. 4, Gyimesi L. 2, Kelemen G. 1, Katona K. 3, Szoboszlai N. Csere: Koppán N. (kapus), Márkus G. 1, Hrabina I. 6/5, Szoboszlai F., Vitányi A. 1, Hruska Zs. 1, Silye V., Rabatin H., Kovács F.

Edző: Hadobás István.

Kiállítások: 12., illetve 12. perc.

Hétméteresek: 8/5, illetve 7/5.

Már az első percekben kiderült, igazi rangadó hangulatban folyik a megyei csapatok találkozója, látszott, mindkét együttes nagy elánnal veti magát a küzdelembe. A hazaiaknál négy kisvárdai játékos és kölcseys kölcsönjátékos – Móré Kata – alkották a csapat gerincét, míg a nyíregyháziaknál ugyan mindenki játékra jelentkezett, de még négyen is csak éppen hogy felépültek sérülésükből. Az első félidő közepéig együtt haladtak a felek, (15. perc: 7–7) majd egyre inkább elbizonytalanodott a Kölcsey a kihagyott helyzetek miatt és a védekezés sem a megszokott színvonalon működött.

A mindenáron való győzelmi kényszer, a hatalmas akarás görcsössé tette a lányokat, ennek eredményeként a félidő második felében 8(!) gólos hátrányt szedtünk össze. Félidőben sikerült rendezni a sorokat és feljöttünk öt gólra is, megnyertük a második félidőt, de fordítani már nem maradt idő. Végeredményben egy negyedóra rövidzárlat okozta vereségünket, sajnos a remek szereplés okozta győzelmi kényszer tétje agyonnyomta csapatunkat. Öröm, hogy juniorjaink ismét remekeltek és 32–23-ra biztosan nyerték a kisrangadót – mondta Hadobás István edző.