Megrázó helyszíni felvételek a szombaton történt Kemecsei úti halálos balesetről

Motorkerékpáros vesztette életét.

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt Nyíregyházán, a Kemecsei úton 2019. október 19-én 10 óra körül. Az elsődleges adatok szerint egy Kemecse irányába közlekedő motorkerékpáros az előtte forgalmi okból megálló járműveket került ki, amikor elvesztette uralmát a járműve felett és átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben közlekedő személygépkocsival és felborult.

Az ütközés következtében a motorkerékpárt vezető 24 éves vasmegyeri férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.    

Felhívjuk a közlekedők figyelmét arra, hogy a közúti közlekedésben az egyik legveszélyesebb manőver az előzés! Ennek megfelelően kizárólag fokozott körültekintést követően lehet biztonságosan végrehajtani!

Meg kell győződni arról, hogy az út és az adott útszakasz alkalmas-e a végrehajtásához. A manőverhez szükséges távolságnak beláthatónak kell lenni, és az útszélességnek is elegendőnek az oldaltávolság tartásához. Szükséges, hogy biztosított legyen, hogy az előzés befejezése után -a többi közlekedő zavarása nélkül- vissza tudjon térni a gépjármű a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávba. 

 

Forrás: police.hu