Megnyílnak a református templomok az adventi időszakban

Négy hét után újra megnyíltak a református templomok kapui a hívek előtt, így a debreceni Nagytemplomban a szigorú járványügyi szabályok betartásával, de személyesen is részt lehet venni az istentiszteleteken az adventi időszakban.

Lucski Zsófia, a debreceni református Nagytemplom turisztikai referense az M1 Ma délelőtt műsorában elmondta, az újranyitást követően a híveknek szigorú szabályokat kell betartaniuk. Az egyik ilyen fontos szabály, hogy csak minden második padsorban ülhetnek és kötelezően, még éneklés közben is maszkot kell viselniük az istentiszteletre érkező híveknek.

A bejáratokhoz kézfertőtlenítőt helyeztek ki, a csoportosulás elkerülése érdekében pedig a szertartás után az oldalajtókat is kinyitják, hogy minél több kijáraton távozhassanak a vallásos emberek – tette hozzá.

A Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség is kinyitta kapuit: a Zsinati Elnöki Tanács és a Tiszántúli Református Egyházkerület döntése alapján 2020. december 13-tól újra nyilvánosak lesznek a templomi istentiszteletek a Nyíregyháza-Városi Református Templomban. További részleteket ide kattintva olvashat.

 

Forrás: hirado.hu