Megkezdte a felkészülést a Szpari
Szerdán este még a magyar válogatottnak szurkoltak a Tölgyes Étteremben a Nyíregyháza Spartacus játékosai Portugália ellen. Csütörtökön aztán egy rövid eligazítás után az NYVSC pályára ment a keret, ahol az első edzést vezényelte a szakmai stáb.

Azért itt, mert Örökösföldön még nem fejeződött be a pályák karbantartása, így szombaton is a Tiszavasvári úton készül majd a Szpari. Pénteken délelőtt szintfelmérő edzés szerepel a programban a Városi Stadionban, a nagy hőség miatt nem lesz könnyű dolguk a játékosoknak. A keretben több fiatal és a már szerződéssel rendelkező új labdarúgó is ott van, és érkeztek próbajátékosok is, sorsukról a hétvégén döntenek a vezetők. Az már korábban eldőlt, hogy a bajnokság július 30-án rajtol. A Magyar Kupában szeptember 21-én lesz érintett a Nyíregyháza, de a sorsolások még nem készültek el.

Új játékosok a Szparinál

Vámos Márk visszatért Nyírbátorból, így ő is a Szparival kezdte meg a csütörtöki felkészülést. Neki még kétéves szerződése van a csapattal. Szintén két évre kötelezte el magát Kónya Márk. A védőként és védekező középpályásként bevethető labdarúgó Balmazújvárosból érkezett. Új igazolás Ur László is, ő legutóbb Cigándon szerepelt, és két évre kötelezte el magát Nyíregyházán. Kétéves kontraktust írt alá a 26 esztendős kapus, Hermány Bence is, aki legutóbb a Vasasban szerepelt. A fiatal belső védő, Kártik Bálint Debrecenben nevelkedett és két évre írt alá a Szparihoz. Ő 1997-es születésű.

– Már 18 fős a keretünk, de a tervek szerint 24-25 fős lesz, és további 6-8 labdarúgóval tárgyalunk még. Egyelőre újabb neveket a játékosok kérése miatt nem mondhatok. Július 11-étől edzőtáborba utazik a csapat, addigra szeretnénk véglegesíteni a keretet – mondta Brekk János tulajdonos.

Forrás