Megkezdődött a strandfoci torna
Megkezdődött Sóstón a strandfoci torna. Az ország legnagyobb ilyen jellegű sportrendezvényére 44 együttes érkezett. Négy napon keresztül rúgják majd a labdát a játékosok a strand homokjában.

Csütörtökön reggel alaposan ráijesztett az időjárás mind a szervezőkre, mind a csapatokra. Az 5. Sóstó-gyógyfürdők-Nyíregyházi Sportcentrum strandfoci torna, mely a Fatum Property Kupáért zajlik, szemerkélő esőben indult, és komoly felhők gyülekeztek a pálya fölött. Az égiek azonban megkönyörültek, így a női mérkőzésekkel elindulhatott a küzdelem az ország legnagyobb strandfoci fesztiválján. A Nyírség NSC címvédőként léphetett pályára.

Két együttessel érkeztünk, a felnőtt csapat mellett egy korosztályos gárda is elindult, és a Tarpa, valamint a Napkor ellen játszunk. Fizikálisan komoly terhelést kapnak a játékosok, és számunkra ezzel kezdődik a felkészülés a következő szezonra – mondta Kósa János, a Nyírség NSC edzője.

A strandfoci szabályai sokban különböznek a kispályás labdarúgástól. Az ollózások miatt nagyon látványos egy-egy mérkőzés.

Itt nem lehet a földön passzolni, szinte végig a levegőben van a labda, és egy-egy mérkőzésen sok gól esik, így nagyon szórakoztató – mondta Dajka László főszervező. 

A strandfoci tornán 44 csapat küzd a győzelemért. 650 játékos érkezett az ország különböző pontjairól, akik a családtagokat is magukkal hozták. A helyosztókat és a döntőt vasárnap rendezik.

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)