Megindult az utolsó roham a tanszerekért – A nyíregyházi írószerekben is

A jövőhéten kezdődik a tanév, megkezdődött az utolsó roham az írószerüzletekben. Az elmúlt napokban osztották ki az iskolák a tankönyveket, így vannak olyan családok akik az utolsó napokban vásárolják be a tanszereket.


Ezt a fajta ceruzát ajánlják a pedagógusok a kis iskolásoknak, mert strapabíró, így egy egész tanévet kibír. Ilyen tanácsokkal látják el azokat a szülőket, akik az iskolakezdés előtt pár nappal szerzik be a tanszereket. Azok a családok, ahol első osztályos lesz a gyermek, az üzletekben a pulton lévő Iskola Kezdő Kis Okos magazin segít, milyen típusú füzet és ceruza kell. Találunk hagyományos, de mintás füzeteket is, hiszen az idei évben a kiskutya mintás, az unikornisos, a nagyobbaknál pedig a focicsapatok hírességei hódítanak. Az idei évkezdet előtt a pedagógusok kiosztottak egy listát, ez alapján kell beszerezni a szükséges holmikat, többek között a színes ceruzák fajtáit is feltüntették. Ezek csomagban, vagy akár egyesével is megvásárolhatóak. Az árak az egy évvel korábbiakhoz képest nőttek, egy sima borítójú füzetcsomag 400 forint, de a mintás akár lehet 800 forint is.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Szűcs Mihályné, a Renomé Írószerüzlet tulajdonosa elmondta:

Átlagosan, hogy mennyit költenek az attól is függ, hogy melyik osztályba megy a gyerek. Azt látjuk, hogy az első, a harmadik és az ötödik a kiemelkedőbb. Ha elsőben vesz táskát, meg tolltartót az akár  felmehet 30.000 forintig is, ha a jó minőségűt táskát veszi. Hiszen táska van 4800 forinttól 20.000 forintig. Ceruza is van 30 forinttól 150-ig, 200 forintig. Az évek múlásával az a tapasztalat, hogy a márkásabb termékeket keresik most már a szülők.

Az ergonómiai táskát kedvelik a legjobban az idei évben, hiszen könnyű és a kialakítása illeszkedik a gyermekek hátához. A táskák mellett a tolltartó vásárlása hozhat nagyobb végösszeget, azok, amelyeken a mai mesék divatos szereplői vannak, jóval drágábban vásárolhatók meg.

Szabó Balázs Zsolt hozzátette:

Megyek iskolába, elsős leszek és vettünk tolltartókat, könyveket, füzeteket és tisztasági csomagokat. Várom már az iskolát!

A szülők az olcsó termékektől kezdve a csillagos égig terjedő áru eszközöket is meg tudják venni. Az üzletvezető azt is elmondta, hogy a családokban már szokássá vált, hogy az óvodai ballagásra a rokonok tanszereket, táskát vagy tolltartót adnak ajándékba, így tudnak segíteni az iskolakezdésben.


Horváth Kíra