Meghívás - Amerikába utazhat a Nyíregyháza Tigers tehetséges játékosa!

 Hüse Csongor is lehetőséget kap arra, hogy bizonyítson a Pro Football Hall of Fame Academy nyári edzőtáborában az Egyesült Államokban, az Ohio állambeli Cantonban.

Tavaly Tóth Gábor irányító és Panykó Patrik cornerback már részt vett az edzőtáborban és megmutatták, hogy mire képes a magyar fiatalság a tengerentúlon. Mindkettejük remek eredményt ért el a feladatokon és idén ismét meghívót kaptak, hogy kiderüljön mennyit fejlődtek. Mellettük a Tigers sokoldalú falemberét, Suller Ádámot is elhívták, de a Budapest Cowbells ifjú elkapója, Bernáth Péter is bizonyíthat.

Azonban egy újabb Tigris, a csapat cornerbackje, Hüse Csongor is elutazhat a tengerentúlra társaival Amerikába. Tavaly ő is a Divízió II-t nyerő gárda tagja volt, idén pedig a Hungarian Football League-ben is kapott már játékperceket Thomas Smythe vezetőedzőtől, így biztosan egy újabb tehetséges Tigriskölyök csillogathatja meg tudását.

„Elsőnek nagyon meglepődtem, amikor megkaptam az email-t, hogy mehetek én is Cantonba, az amerikaifutball hazájába” – mondta Hüse Csongot. – „De amikor megtudtam, hogy én is részt vehetek idén júliusban, a táborban, nagyon megtisztelve éreztem magam. Sokat köszönhetek a csapatnak, és remélem, hogy az eddigi tapasztalataim bővülhetnek a tábor ideje alatt. Számomra nagyon fontos az amerikaifoci, és remélem, hogy több tapasztalatot nyújt a tábor. Ezen felül érdekel az amerikai kultúra és annak megismerése. Nagyon várom már a tábort is, és remélem, sokat tudok majd tanulni ott.”

A Pro Football Hall of Fame Academy következő edzőtábora július 17-e és 19-e között lesz az Ohio állambeli Cantonban.

Fotók: Bese Zoltán, Csutkai Csaba