Megerősített közterületi jelenlét Nyíregyházán
A szolgálat a lakosságot zavaró és a szubjektív biztonságérzetet hátrányosan befolyásoló jogsértések megelőzésére, megszüntetésére irányul.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai a polgárőrséggel együttműködve 2015. május 1-jétől – előreláthatóan szeptemberig – minden péntek éjszaka megerősített szolgálatot látnak el Nyíregyháza területén. A szolgálat a lakosságot zavaró és a szubjektív biztonságérzetet hátrányosan befolyásoló jogsértések megelőzésére, megszüntetésére irányul. A közterületi szolgálat helyszíneinek tervezésekor a társhatóságok dolgozói figyelemmel voltak a korábbi jogsértések elkövetési helyeire. Ennek megfelelően a rendőrök és a polgárőrök a szolgálatuk ellátása során ellenőrzéseiket bizonyos helyszínekre összpontosítják.

Mint ahogy korábban már beszámoltunk róla, a közrend és a közbiztonság, valamint a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítását jelentős mértékben segíti a város területén kiépített térfigyelő kamerarendszer, de elengedhetetlen az egyenruhások közterületi jelenléte is.