Megemlékezést szervez a Mi Hazánk a békediktátum 100. évfordulóján Nyíregyházán
Megemlékezést szervez a Mi Hazánk a békediktátum 100. évfordulóján Nyíregyházán

A Mi Hazánk Mozgalom június 4-én, csütörtökön 17.30 perctől Nyíregyházán, a Hősök terén, az I. Világháborús emlékműnél megemlékezést szervez a szégyenteljes és mélyen igazságtalan trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából, amire mindenkit várnak – közölte szerkesztőségünkkel telefonos sajtótájékoztatóján dr. Apáti István.

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője egyben felhívta a figyelmet a rendkívüli, járványügyi szabályok betartására a rendezvényen. A képviselő hozzátette, várják a parlament döntését arról a beadványukról, amely arról szól, hogy helyezzük hatályon kívül az 1921. évi 33. törvényt, amely hatályba léptette Magyarországon a békediktátumot. A Mi Hazánk azt is kezdeményezi, hogy a településeken 16.32 perckor szólaljanak meg a harangok, hiszen ekkor írták alá a – megfogalmazása szerint – a világtörténelem legigazságtalanabb, szerződésnek csúfolt békediktátumát. Egyben szeretnék a felnövekvő generációkkal is megismertetni ennek a lényegét az oktatásban.

Dr. Apáti István, a Mi Hazánk  országgyűlési képviselője elmondta:

Sok fiatal számára ismeretlen, vagy legalábbis nem kellő alapossággal ismerik a fiataljaink ennek a körülményeit. Valamint egész évben, tehát nem csak egy napon át, egész évben tart a Minden házon, minden lakáson magyar zászló lobogjon című programunk, amelyhez közterületi megjelenéseink alkalmával ingyenesen zászlókat osztogatunk.