Megemlékezés Szent Flórián napján
Szent Flórián Nap alkalmából ünnepi megemlékezést tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyházán. A tűzoltók védőszentje, Szent Flórián szobránál a hősi halált halt tűzoltók emlékére koszorúzást tartottak.

Ünnepi megemlékezéssel tisztelgett a tűzoltók védőszentje, Szent Flórián emléke előtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A megyei állomány jelenleg 585 főből áll, a létszám és a rendelkezésre álló technikai eszközök biztosítják a megfelelő tűzoltó, mentő és védő munkát.

– 2015-ben nagyon sok új fejlesztés történt a tűzoltóságok életében, és jelentős eredmény, hogy a tűzoltók fizetése 30 százalékkal emelkedett – mondta Varga Béla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elnöke. – Ezen kívül a napokban a szervezet két új magasból mentővel is gazdagodott.

A megemlékezésen részt vett Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere is. Elmondta: az önkormányzat és a katasztrófavédelmi igazgatóság szoros, sikeres munkakapcsolatot ápol.

[REKLAM]

– A tűzesetek mellett nagyon sok olyan hatósági feladat van, amelyeknél együtt kell működnünk. Ilyenek például a különböző beruházások – mondta Jászai Menyhért. – Az önkormányzat támogatta a Szent Flórián emlékmű felállítását, és anyagilag is támogatjuk a tűzoltóság munkáját, hiszen a mi érdekünk is az, hogy minél korszerűbb eszközökkel tudják megvédeni a nyíregyházi városlakókat, és a működésük zavartalan legyen. Én úgy gondolom, hogy ők ennek megfelelnek, és meg is érdemlik a támogatást.

A tűzoltók védőszentje, Szent Flórián szobránál a hősi halált halt tűzoltók emlékére koszorúzást tartottak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Nyíregyháza város önkormányzata és a megyei tűzoltó szövetség képviselői helyezték el az emlékezés virágait.

F. A.