Megállapodás a nyíregyházi kosárlabda érdekében – Több egyesület dolgozik együtt

A Nyíregyházi Kosárlabdát Szeretők Közhasznú Egyesülete kilenc éve azzal a céllal jött létre, hogy minél több nyíregyházi fiatalnak nyújtson kosárlabdázási lehetőséget. A megyei osztálytól az NB-II-ig jutott a gárda, a Bánki tornatermében pedig komoly infrastrukturális fejlesztéseket hajtottak végre. Most újabb mérföldkőhöz ért az egyesület. Együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Sportcentrummal és a Nyíregyházi Élsport Kft-vel annak érdekében, hogy a legtehetségesebb játékosok az Akadémiára kerüljenek, illetve a Blue Sharksban játszhassanak.

- Eljutottunk arra a szintre, hogy sok csapatot tudunk indítani, a különböző korosztályokban szinte teljes a repertoár. Egyre több gyerek kosárlabdázik nálunk, most viszont az együttműködésnek köszönhetően a többi egyesület keze alá dolgozhatunk, azért, hogy emblematikus élcsapata legyen Nyíregyházának - mondta Balogh Béla a NYIKSE elnöke.

A megállapodás értelmében azok a játékosok, akik nem férnek be a Blue Sharks NB-I/B-s keretébe, az NB-II-ben a NYIKSE-ben játszhatnak. Kőhalmi Richárd, a Sportcentrum ügyvezetője szerint nagyon népszerű a sportág a városban, amit tovább javíthat ez az együttműködés. Hasonló a véleménye Sitku Ernőnek is.

- Szeretném ha a saját nevelésű játékosok még nagyobb létszámban bekerülhetnének a csapatunkba, bár most is sok saját nevelésű fiatalunk van. Ebben az évben előrébb léptünk, de szeretnénk jövőre még előrébb lépni, ehhez pedig jó játékosokra van szükség - mondta Sitku Ernő a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ami a Cápákat illeti, komoly sérülést szenvedett a Nyíregyháza Blue Sharks játékosa, Michael Harmon a Veszprém elleni mérkőzésen. A légiós lábában elszakadt az Achilles-ín, így még vasárnap este megoperálták. Minimum fél év kihagyás vár rá. Czinger Zoltán sem egészséges, neki a bokájával vannak gondok, így ő sem játszhat a harmadik helyért vívottd mérkőzésen.