Még zöldebb lesz a zöld irodaház – December közepéig tartanak a munkálatok

Több mint 400 millió forintos uniós forrásból korszerűsítik Nyíregyházán a zöld irodaházat és a megyeháza egy épületszárnyát. A kormányhivatali beruházás munkálatai december közepéig tartanak.


A Kormányhivatal, több európai uniós forrást nyert el épületei energetikai hatékonysága fejlesztésére. Nyíregyházán jelenleg két beruházás zajlik. Az egyik a Megyeháza, Egyház utcai B épülete, a másik a zöld irodaház a Hősök terén.

Itt a mögöttünk lévő épületben 200 millió forint értékben zajlanak megújítási munkálatok, ami jelent külső szigetelést, jelent nyílászáró cserét, jelent napelemek telepítését, ennek eredményeképpen kevesebb mint felére fog csökkenni az az energia, amibe kerül ennek az ingatlannak a működtetése.

 tájékoztatta a sajtót Román István kormánymegbízott

Az épületben a kormányhivatal munkatársai dolgoznak. Az Agrárfejlesztési, valamint a Foglalkoztatási Főosztályon dolgozó kollégáknak nap mint nap munkahelye ez az épület.

A megyeháza B épülete, Egyház utca felőli frontján – szintén energetikai megújítás zajlik, hasonló paraméterekkel. Itt is a külső falat, sőt a padlásteret is szigetelik, nyílászárót cserélnek és napelemeket szerelnek.

Ez a két beruházás együtt több, mint 400 millió forintos támogatásból valósul meg, európai uniós forrásokból, a Környezet és Energetikai Operatív Programban.

A zöld irodaház megmarad zöld irodaháznak. A felújítás során figyelemmel voltunk Nyíregyháza városkép védelmi rendeletére, és együttműködve Nyíregyháza városával úgy alakítottuk ki a beruházást, hogy a városkép védelmi szempontoknak is megfeleljünk. Mindamellett, hogy az épületek megújulnak, a működtetésük olcsóbb lesz, fontos missziója ezeknek a kormányhivatali beruházásoknak az, hogy a város még szebbé, még élhetőbbé válik ezen munkáknak köszönhetően.

– fogalmazott Román István.

A felújítás december közepéig tart mind a Hősök terén, mind az Egyház utcai épületben.

 

Matyasovszki Edit