Még nem beszélünk a bajnoki címről...
Februárban folytatódik a bajnokság a női kézilabda NB II-ben. A Kölcsey DSE az őszt veretlenül az első helyen zárta, és szeretné megtartani pozícióját tavasszal is.

Kilenc mérkőzés, nyolc győzelem, egy döntetlen. Ez a mérlege az őszi szezon után a Kölcsey DSE leány kézilabdacsapatának. Az együttes mindössze Bőcsön veszített pontot, de nyerni tudott a közvetlen rivális Balmazújváros, a Hajdúböszörmény és a Mátészalka ellen is. Bár az élen áll a gárda, egyelőre még nem került szóba az öltözőben a magasabb osztály.

– Azt vallom, hogy mindig a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, így mindig arra készülünk. Ez a 25. szezonunk, amit elkezdtünk a Kölcseyvel, szeretnénk mindenképp dobogón végezni, és természetesen megnyerni a bajnokságot. De az öltözőben erről még soha nem beszéltünk a lányokkal, most az a legfontosabb, hogy a felkészülésünk sikeres legyen – mondta Hadobás István edző, Kölcsey DSE.

A csapat legnagyobb erénye az egységesség. Vannak olyan játékosok, akik mindennap több mint száz kilométert utaznak azért, hogy részt vegyenek az edzéseken. A tavaszi szezonra január elején kezdte a felkészülést a Kölcsey, a következő hetekben pedig több edzőmérkőzést játszik az együttes. Az első bajnokit február 21-én, Hajdúböszörményben vívja a csapat.

Dankó László