Még néhány nap van hátra a Rutin Rókák programba való csatlakozáshoz

Még néhány nap van hátra a Rutin Rókák programba való csatlakozáshoz
Sajtótájékoztató keretében indította útjára legújabb baleset-megelőzési programját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A sajtótájékoztató keretében Farkas József r. dandártábornok megyei rendőrfőkapitány hangsúlyozta, hogy szükség van újításra a baleset-megelőzés területén és ez a program, amely azokat az aktív járművezetőket szólítja meg, akik több mint 5 éve, vagy annál is régebben szereztek vezetői engedélyt egy teljesen új ötlet gyakorlati megvalósítása.

Dr. Hudák Zsolt r. ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes hozzátette, hogy a járművezetők tudását frissíteni szükséges, mert a jogszabályok az évek, évtizedek alatt változtak és balesteket, balesetveszélyes helyzeteket idézhet elő, ha a gépkocsivezető a régi szabályok alapján, illetve rutinból közlekedik a közutakon. Szikszai Tihamér r. alezredes a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára, a „Rutin Rókák” program ötletgazdája arról is beszélt a működésének, lényegének részletes ismertetése közben, hogy az elsődleges cél az, hogy a ténylegesen és aktívan közlekedő járművezetők tudását felmérjük, megfrissítsük és a megújított ismeretekkel közlekedők körét bővítsük.

A program elnevezése „Rutin Rókák”- avagy most meg tudnád szerezni a „B” jogsit?”  A célcsoportba azon járművezetők tartoznak, akik 5, vagy annál több éve rendelkeznek „B” kategóriás vezetői engedéllyel.  

A programba történő regisztráció a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság honlapján (www.szszbmbb.hu oldalon) egy tesztlap kitöltése (legalább 80%-os eredménnyel) után lehetséges. A sikeresen regisztráló járművezetők a Nemzeti Közlekedési Hatóság Vizsgacentrumában, vizsgabiztosok részvételével, a jelenlegi vizsgakövetelményeknek megfelelő elméleti (teszt) és gyakorlati (forgalmi), valamint a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének bevonásával elsősegély vizsgára kapnak lehetőséget. A program célja a közlekedésre vonatkozó ismeretek frissítése, így az esetleg sikertelenül vizsgázó sem veszíti el a meglévő vezetői engedélyét. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából a programban résztvevők értékes ajándékokra is számíthatnak. 

 

Forrás: police.hu