Még a dínók is ünnepeltek – Pontot tettek a Pangea beruházásra

Megnyitása óta szinte folyamatosan telt házzal üzemel, jól illeszkedik az Állatparkhoz és a jelenleg a legegyedibb szálláshely a térségben. A Pangea Ökocentrum augusztus eleje óta próbaüzemben működött, tegnap este azonban pontot tettek a beruházás végére. Az 1,6 milliárd forintos, teljesen állami forrásokból finanszírozott projekt lezárása alkalmából nagyszabású ünnepséget tartottak.


38 tematikus szoba, fantasztikus enteriőr, dinoszauruszokkal ékesített park és tökéletes konferenciahelyszín – így lehet összefoglalni dióhéjban a Pangea Ökocentrumot. Az egyedi szálláshely kevesebb mint egy év alatt épült fel, a Modern Városok Program keretében. A beruházás teljes költségét, 1,6 milliárd forintot, az állam vállalta, így az önkormányzatnak egy fillérjébe sem került. A szálloda augusztus eleje óta próbaüzemben működött, szeptember 5-én este pedig ünnepélyes keretek között lezárták a projektjét.

Nyíregyháza nagyon nagyon szerethető város, nagyon modern, nagyon fejlődik.

A szabolcsi megyeszékhely rohamléptekben fejlődik, ennek ékes példája a Pangea. Ezt mondta Dr. Szabó Tünde a zárünnepségen. Az EMMI államtitkára szerint valóságos ékszerdoboz épült a Sóstói tó partjára.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Szabó Tünde azt is elmondta:

Azt lehet mondani, hogy Európában egyedülálló. Nemcsak önmagában szolgáltatásaival, hanem abban is, hogy egy olyan állatpark területén van, ami szintén Európa legszebb állatparkja és olyan ékszerdoboz már Sóstógyógyfürdőn.

Erre a hotelre is illik, hogy nagyon egyedi, otthonos, vendégszerető.

Vonzza a turistákat és vendégbarát, mint Nyíregyháza, így jellemezte a szállodát a polgármester. Hozzáfűzte, nagy szükség volt rá, mert már évekkel korábban látszott, a főszezonban nincs elég szálláshely Nyíregyházán. Olyan vállalkozó azonban nem jelentkezett, aki igényes és nagy kapacitású szállodát épített volna Sóstón.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere kiemelte:

Magánbefektető nem nagyon jelentkezett, ezért kénytelen volt az önkormányzat magára vállalni és köszönhetően a kormánynak, személyesen a miniszterelnöknek, aki ezt támogatta, sokszor még a munkatársaira sem hallgatva, hogy Nyíregyházának igenis szüksége van arra, hogy ilyen nagyon egyedi helyen mint az állatpark, illetve a másik hotel a fürdővel egybeépítve, két új hotel épüljön. Sok mindent kitaláltam itt a Nyíregyházi Állatparkban, de speciel szállodában nem gondolkodtam ez polgármesteri ötlet volt.

Hópárduc kifutót, jégvilágot és legfeljebb a bejárat felújítását tervezte az állatpark igazgatója, szállodában nem gondolkodott. Ez a polgármester ötlete volt, ezt mondta Gajdos László. Az igazgató ugyanakkor nagyon örül a beruházásnak, mert ezzel az Állatpark még vonzóbbá vált.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Gajdos László, Nyíregyházi Állatpark igazgatója hozzátette:

Az állatpark egyébként is felértékelődött. Talán azt már mondhatom, hogy idén rekordévünk lesz. Több mint 500 ezer látogatót fogunk fogadni, egyértelműen a térség ás Magyarország első számú attrakciója, egy ilyen szállodával fűszerezve pedig egy olyan egységet alkot, aminek nincs párja Európában.

Az Állatpark szándékai szerint nemcsak az egyik legnépszerűbb szálláshelyként üzemel majd a Pangea Ökocentrum. Kiváló helyszíne lehet számos szakmai konferenciának, tanácskozásnak is. Az állatpark fejlesztése ugyanakkor nem áll le, a tervek szerint két éven belül megépülhet a Jégkorszak látványelem, szintén a Modern Városok Program keretében. Ennek keretösszege 3 milliárd forint.


Z. Pintye Zsolt