Mától vízitorna még egy helyszínen a Mozdulj Nyíregyháza! keretein belül

Nagy sikerrel indult az idei Mozdulj egyik új programeleme,a "Női vizitorna és úszásoktatás", a foglalkozásra a 25-30 fős létszám 1 nap alatt betelt és 3 hét elteltével már több mint 120-an várakoztak arra, hogy előzetes jelentkezésük alapján bekapcsolódhassanak a programba.

Ezen nagy érdeklődésre való tekintettel a Szervezők bővítették a programot és a keddi foglalkozás mellett csütörtökönként 18.30-19.30 között az Aquarius Élményfürdőben újabb 50 fő számára biztosítják ezen mozgáslehetőséget.

A vízitorna minden korosztály számára ajánlott a vizes mozgásforma, izomerősítésre, koordináció javításra, a keringés fokozására, az állóképesség növelésére. Az úszás alapjainak (siklás, helyes levegővétel, úszásnemek) elsajátítása kifejezetten javasolt gerincproblémákkal küzdők számára, a légzés szabályozásának elősegítésére és ízületi gondok kezelésénél is hatásos. Mivel a víz tehermentesít, a térdproblémával küzdők is könnyebben rehabilitálhatóak ezzel a módszerrel. Kutatások bizonyították, hogy kiváló hatással vannak a magas vérnyomásban szenvedőkre a rendszeres vízi gyakorlatok, a vízi mozgás jól szabályozza a vérnyomást. Fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik, megszünteti a hátfájást és a görcsöket, oldja a stresszt. Az előzetesen (megadott telefonszámon) regisztrált hölgyek hozzanak magukkal: fürdőruhát, úszószemüveget, úszósapkát, papucsot, törölközőt.

A foglalkozásokat tartja: Trizner-Szabó Anita úszóedző, pedagógus. Előzetes bejelentkezés: 0630/399-6393