Második lett a válogatott
Jól szerepelt a magyar serdülő kézilabda-válogatott a Görögországban rendezett nemzetközi tornán. A mieink a második helyen végeztek. A csapatot a nyíregyházi Bartha Dénes irányítja edzőként.

Második helyen végzett a magyar fiú serdülő kézilabda-válogatott a Görögországban rendezett nemzetközi tornán. A mieink a csoportküzdelmek során mindenkit legyőztek, többek között Izraelt, Szerbiát, Görögországot és Horvátországot is, akivel később a finálét vívták. A döntőben a horvátok visszavágtak, így a magyar válogatott második lett. Az együttest Bartha Dénes személyében nyíregyházi szakvezető irányítja.

A magyar válogatott számára mindig fontos az eredmény, így szerettük volna megnyerni a tornát, de fontos az is, hogy lássuk a hibákat. Bal átlövő poszton még kell egy megfelelő játékos, és egy második kapusra is szükség van, aki helyettesíti a másik hálóőrt. Nyitott a keret, lehetnek még változások a következő hónapokban, attól függően, ki hogyan fejlődik – mondta Bartha Dénes szövetségi edző.

A bő keretben 2-3 nyíregyházi fiatal is van, akiket folyamatosan tesztelnek. Rövidesen újabb találkozókat játszik a csapat Szerbia és Szlovákia ellen, majd novemberben Prágában vesz részt egy rangos tornán. A fő cél az, hogy a másfél év múlva Győrben megrendezendő Ifjúsági Világbajnokságra egy ütőképes csapat alakuljon ki.

Dankó László