Második felvonás - újabb MEVZA-kupa meccs várt a Fatum Nyíregyházára Szlovéniában

Pihenésre nem volt idő, a Maribor bravúros legyőzése után a MEVZA-kupában hatodik helyen álló Calcit Kamnik ellen lépett pályára szombaton a Fatum Nyíregyháza. A találkozó előtt a legnagyobb kérdés az volt, mennyit vett ki a mieinkből a pénteki meccs? Nos a találkozó elején úgy tűnt, nem lesz probléma, felváltva vezettek a csapatok. Egy 5-0-ás rohammal azonban komoly előnyt harcolt ki a Kamnik az első technikai szünetig, főként a fogadóként szerzett pontok hiányoztak ekkor a Fatum játékából. Rendezte a sorokat Horváth András együttese, és sikerült 12-11-nél egy pontra visszazárkózni. Sajnos ekkor ismét a Calcit percei következtek, és a második technikai szünetnél négy ponttal vezettek, majd a folytatásban tovább nőtt a különbség, így nyerte a játékrészt a Kamnik. 

A második játszma nyíregyházi szempontból nagyon jól indult, szlovén nyitások után mindig pontot szereztek a mieink, és 5-2-re vezettek. Bár csökkent az előny, az első technikai szünetnél így is vezetett a Fatum. A pihenő után is lendületben maradt a csapat, és öt pontot szerzett zsinórban! A Calcit ugyan nem adta fel, de 13-16-ot mutatott az eredményjelző a második technikai szünetnél. Izgalmasan alakult a hajrá, 18-22 után előbb egyenlítettek a szlovénok, majd 24-23-nál már játszmalabdájuk volt. Az első kettőt sikerült hárítani, a harmadikat viszont nem, így a Kamnik nagy hajrával fordított, és nyerte ezt a játszmát is. Kár érte. 

A harmadik felvonás elején érződött, hogy lelkileg megviselte a mieinket az elbukott előző szett, ezt kihasználva pedig három ponttal meglépett a Calcit. Szinte végig tartotta is ezt a különbséget a szlovén gárda, és 24-21-nél meccslabdái voltak. A Nyíregyháza azonban hősies hajrával egyenlített, de végül 28-26-ra nyerte a játékrészt és ezzel együtt a találkozót a Kamnik. A Fatum ezen a találkozón is jól játszott, de mindegyik játszmában volt egy-egy rövidzárlat, ezt pedig könyörtelenül kihasználta az ellenfél. 

MEVZA-kupa

Calcit Kamnik - Fatum Nyíregyháza 3-0 ( 14, 25, 26)

Nyíregyháza: G. Francesco 2, Matic 10, Fernandez 10, Kalotai 6, Kalicanin 8, Villám L. 10. Csere: Tóth F.(liberó), Kotormán 2, Kundrák. Edző: Horváth András.

Dankó László