Markovits László – Fucsovicséknak nagyobb az esélyük, mint nekünk volt

 

Nagyon jó volt viszontlátni ezeket a képeket. A gyerekkorunk.

– kommentálta az M4 Sport múltidézését Markovits László, aki napjainkra már „csak” szurkolóként nézi Babos Tímea, Fucsovics Márton és a magyar Davis Kupa-csapat bravúrjait.

Ezek a sikerek közelebb hoznak minket, engem is azokhoz a sikerekhez, amelyeket mi elértünk 20-25 évvel ezelőtt. Kicsit visszahozzák a gyerekkorunkat. Azokat a barátságokat, amiket megkötöttünk anno, és azokat az eredményeket, amelyeket közösen elértünk.

– mondta.

Hozzátette, azóta már teljesen más a tenisz, az azonban nem változott, hogy annak idején sem voltak kiemelkedő magyar versenyzők, a Davis Kupában mégis jól tudtunk szerepelni.

Az argentinokat búcsúztató csapat 1993-ból: Krocskó József, Noszály Sándor, Nagy Viktor és Markovits László (Fotó: tenisz-palya.hu)

Markovits úgy véli, Fucsovicsék nagyobb eséllyel vágnak neki a Belgium elleni párharcnak, mint ők 1994-ben Franciaország vagy 1996-ban Csehország ellen.

Köves Gáboréknak van lehetőségük meglepetést szerezni, sőt talán már nem is lenne akkora meglepetés, mert Marci akkora elképesztő teniszt játszik az elmúlt hónapokban, hogy mindkét egyéni meccsét is megnyerheti.

– fűzte hozzá a Vasas elnökeként tevékenykedő sportvezető, aki a párost látja a belgák leggyengébb pontjának.

Attila egy olyan löketet adott neki az elmúlt két évben, ami miatt most már ténylegesen kihozta magából, ami benne van.

– beszélt Sávolt Attiláról és Fucsovicsról, aki szerinte még idén top 50-es játékos lesz.

A magyar–belga Davis Kupa-párharcot péntektől élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

 

Forrás: m4sport.hu