Markáns hidegfront érkezik a hétvégén, erős lehűlésre számíthatunk

Markáns hidegfront érkezik a hétvégén, erős lehűlésre számíthatunk
Egy markáns hidegfront nyomán erős lehűlésre kell készülni a hétvégén, vasárnap néhol napközben is csak 6 fokig melegszik a levegő, másutt 20 fok is lehet

Emellett erős szélre és esőre is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, némi napsütés reggel elsősorban a Tiszántúlon, délután pedig főként a Dunántúlon lehet. Nyugat, északnyugat felől egyre több helyen lehet zápor, elszórtan zivatar.

Nagy területen erős, a Nyírségben viharos széllökések is lesznek, majd estére mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban 6–13 fok lesz. Napközben 16–23 fokig melegszik a levegő. a Tiszántúlon lesz a melegebb.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de eleinte délkeleten még több órára kisüt a nap. Egyre nagyobb területen várható eső, zápor, főként délkeleten, keleten néhol zivatar is kialakulhat. Helyenként megerősödik a szél is. A hőmérsékleti minimum 5–11, a maximum 12–22 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb, keleten a melegebb.

Vasárnap sokfelé várható eső, zápor. Nagy területen lesz erős, a Dunántúlon helyenként viharos a szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet 3–11, a legmagasabb hőmérséklet 6–20 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

– olvasható az előrejelzésben.

 

Forrás: hirado.hu