Már működnek a lámpák a Tiszavasvári úton

Üzembe helyezték a két új jelzőlámpás csomópontot a Tiszavasvári úton.

A lámpák egyelőre próbaüzemben reggel hattól este tíz óráig irányítják a forgalmat, késő estétől hajnalig sárgán villognak, olyankor a KRESZ-táblák a mérvadók a közlekedésben.

A polgármesteri hivatal tájékoztatója;

„Tiszavasvári út-Derkovits utca csomópontjának fejlesztése, melynek során többek között jelzőlámpás forgalomszabályozást is kialakítottak.  Ennek 72 órás próbaüzeme szerdán kezdődött meg – ez idő alatt kijavítják az esetlegesen felmerülő üzemzavarokat -, de ezt követően is folyamatos lesz már a működése. A tervek szerint szeptember közepén pedig hivatalosan is átadják az új csomópontot. Forgalomkorlátozásra az érintett területen mától már nem kell számítani.

Háttér:

Nyíregyháza MJV Önkormányzata bruttó 855,050000 forint összegű, százszázalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Tiszavasvári út-Derkovits utca csomópontjának fejlesztése" című, TOP-6.1.5-16-NY1-2021-00005 azonosító számú pályázat keretében. A projekt megvalósításában konzorciumban együttműködik a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg