Már jelentkezhetnek a 16-25 év közötti diákok a Nyári Diákmunka Programra!

A Pénzügyminisztérium idén is meghirdette a Nyári Diákmunka Programot – erről tartott sajtótájékoztatót a megyei kormánymegbízott és a Foglalkoztatási Főosztály vezetője.

Kiemelték, idén a megyében több mint 4000 tanuló vehet majd részt a programban! Román István kormánymegbízott hangsúlyozta:

Néhány évvel ezelőtt indult az a kormányzati program, amely a nyári diákmunkát támogatja. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hazai forrásból, idén 650 millió forint áll a Kormányhivatal rendelkezésére, amiből számításaink szerint több mint 4000 fiatalnak tudjuk a nyári munkáját támogatni.

A Nyári Diákmunka Programban az önkormányzatok és az önkormányzati fenntartású intézmények mellett a mezőgazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás területén működő vállalkozások is támogatást kaphatnak a 16-25 év közötti diákok foglalkoztatására. Már lehet jelentkezniük a fiataloknak, sőt az önkormányzatok és a vállalkozások is benyújthatják munkaerő-igényüket a járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál. Dr. Nagy Ervin főosztályvezető elmondta:

A szakképzett bér bruttó 146.250 forint, a szakképzetlen bér pedig bruttó 111.750 forint. Ezt 6 órás munkaviszonyban az önkormányzatoknak 100%-ban támogatjuk. Ez azt jelenti, hogy a bruttó bért és a bért terhelő, július elsejétől 17,5%-os szociális hozzájárulási adót is tudjuk támogatni. A mezőgazdaságban, vendéglátásban és turizmusban foglalkoztató munkáltatóknál a szakképzetlen bér bruttó 149 ezer forint, a szakképzett bér pedig 195 ezer forint. Ezt 75%-os támogatási intenzitással tudjuk támogatni.

A Nyári Diákmunka Program keretében a diákok foglalkoztatása július 1-je és augusztus 31-e között lehetséges.

Kapcsolódó galéria

Diákmunka sajtótájékoztató