Már a második ütemet kezdték a régi négyesen

Folyamatosan tájékoztatást adunk róla, hogy zajlik a Déli Ipari Park infrastrukturális fejlesztéséhez kapcsolódó beruházások sora. Ennek része, hogy a 640 hektáros bővítés miatt több területen a kapacitásokat is növelni kell, hogy minden szempontból alkalmassá váljon a terület a munkahelyteremtő világcégek befogadására.

 

Akik az elmúlt időszakban a Metró csomópont és a vasúti átjáró közötti szakaszon jártak, érzékelhették, hogy félpályás útzár és egyirányúsítás mellett haladt a munka, igaz, eddig csak a terület egyik részén. Az úgynevezett első ütemben ugyanis a cél a Matróz utcáig tartó rész elkészítése, amivel – a korábbi, folyamatos tájékoztatás alapján – már végeznie kellett volna a kivitelezőnek. Ám a magas talajvízszint és a meglevő közműterheltség következtében a munkavégzés az átlagostól nehezebb, ezért ezen a szakaszon továbbra is folyik a munka, most már párhuzamosan a második ütemmel, ami viszont július elején elkezdődött. A Matróz utca és a vasúti átjáró közötti szakasz az úgynevezett második ütem, itt aszfaltmarással kezdenek, ezt követően történik a nyílt árok kialakítása. A magas talajvízviszonyok miatt azonban a tervezett nyílt víztartású víztelenítési eljárás helyett bizonyos szakaszokon talajvízszint-süllyesztés vált indokolttá.

 

Biztosított a hazajutás

S hogy mit érzékelhet ebből a lakosság és az arra járók? Legfeljebb annyit, hogy a terveknek megfelelően a régi négyes másik felén is kivitelezés kezdődött. A legfontosabb, hogy a megvalósítás alatt a lakosok és cégek számára folyamatosan biztosított lesz a telekre való bejutás, és a korábban ígérteknek megfelelően a teljes időszakban biztosított a minimum félpályás, egyirányú forgalom. A változás csupán annyi, hogy a két részre bontott beruházás összeér, és várhatóan párhuzamosan fognak elkészülni. Ez is nagyban segíti majd, hogy a Déli Ipari Park méltó otthona legyen azoknak a cégeknek, melyek a következő esztendőkben több ezer új munkahelyet biztosítanak a nyíregyháziaknak.