Május 15-én startol a fesztivál! – XIX. FŐHE élő zenével és 20 DJ-vel
Idén május 15. és 19. között rendezik meg a FŐHE Fesztivált. (Fotó: Facebook / Főhe Fesztivál Official)

Május 15. és 19. között rendezik a Nyíregyházi Egyetemen a hagyományos FŐHE Fesztivált, mely zenei, sport és egyéb szórakoztató eseményeket kínál nem csak az egyetem hallgatóinak, de a város ifjúságának is.

Már csak 5 nap, és szerda délután kezdődik az idei, XIX. FŐHE Fesztivál a Nyíregyházi Egyetemen.

A szervezők 4 nap önfeledt szórakozást ígérnek a fiataloknak. Most is közel 15 ezer vendégre számítanak.

Hetei Norbert fesztiválszervező elmondta:

Minden napra jut legalább egy nagy előadó. Szerdai napon a Follow the Flow, csütörtökön a Majka, pénteken Horváth Tamás 90 perces élő koncertet ad itt nálunk. Szombati napon Kowalsky meg a Vega és Görögországból a The Prince Karma érkezik hozzánk. Őket emelném ki elsősorban.

A Hallgatói Önkormányzat sátrában 750 négyzetméteren szólnak az esti nagykoncertek.

A közepes csarnokban a Hősök, vagy az AK26 ad koncertet, Byealex és a Slepp, illetve elektronikus, pop, rap zenekarok lépnek fel. A teljes kínálatot a fesztivál web, illetve facebook oldalán találják.

A Hallgatói Szertárklub sátrában karaoke várja a vendégeket éjszakánként.

Említésre méltó a FŐHE sportkínálata is. Vannak újítások, de az eddig jól működő rendezvényeket megtartották. Ilyen például a röplabda bajnokság, illetve a FŐHE Football Cup.

Nagy Arabella Henrietta, a NYE Hallgatói Önkormányzati Testület elnöke kiemelte:

Ami újdonságot biztosít, az az, hogy egy mobil squash pálya lesz felállítva, amit minden fesztiválozó kipróbálhat, illetve lesz egy versenyünk is, ami Cross Challenge névre hallgat. Felvettük a kapcsolatot a nyíregyházi középiskolákkal illetve középiskolásokkal, hogy egy kihelyezett testnevelés óra keretében jöjjenek el a FŐHE-re sportolni. Több sportág közül is választhatnak. Futballozhatnak, röplabdázhatnak, lesz squash és a takeball asztalunkat is kipróbálhatják.

A XIX. FŐHE programjában nem csak este, hanem nappal is lesznek események.

Az időzítés kedvez a középiskolásoknak, hiszen az írásbeli érettségi vizsgák után nagyot szusszanhatnak a Nyíregyházi Egyetem sportpályáján, illetve a szorgalmi időszak végén pihenhetnek meg a hallgatók is.