Magyarországon eddig nem látott akadályokat állítanak fel a stadionban!

Július 4-én érkezik is az első karantén utáni sportrendezvény Nyíregyházára: a helyi székhelyű Extreme Trail Hungary Sportegyesület Magyarországon elsőként stadionversenyre várja az érdeklődőket. A helyszín a Városi Stadion lesz, ahol a tervek szerint – az akadályoknál – kihasználnak majd minden négyzetmétert: a lépcsőket, a lelátót és többek között a futópályát is. Ezek között pedig lesz olyan is, amit még sehol máshol nem próbálhattak ki a mozogni vágyók, így július első hétvégéje igazán egyedinek és extrémnek ígérkezik a szabolcsi megyeszékhelyen. (Megjelent a Nyíregyházi Napló legfrissebb számában)

Újdonság lesz ez a verseny nemcsak a résztvevők, hanem a szervezők számára is, akik ezúttal nem „megszokott” terepaka­dályfutó versenyt rendeznek, hanem egy gyors és technikás igazi OCR (Obstacle Course Running – Akadálypálya futás/verseny) pályát építenek.

A kiírás szerint szakaszosan 10 percenként indítjuk majd a versenyzőket. Az akadályoknál ezúttal pályabírók fogják a sikeres teljesítést felügyelni. Sikertelen próbálkozás után a büntetés általában autógumival való guggolás lesz. A szigorítások enyhítését követően szerencsére most már lehetőség van arra, hogy nézők is követhessék az eseményeket. A régi lelátó felső részén lévő 1100 férőhely elegendő lesz az érdeklődők és a kísérők számára – tájékoztatta szerkesztőségünket Benkő Róbert egyesületi tag, szervező.

Kúszni is fognak hosszú métereken keresztül

Mint megtudtuk, a stadionversenynél nem feltétlenül csak a megtett távolság lesz a fontos (nem lesz egybefüggő 200 méter, amit futással tölthet el a versenyző), hanem sokkal inkább az e során megtett akadályok teljesítése. A megszokottakon kívül pedig bővítik majd a palettát újdonságokkal is.

Mindig különleges az, ha a helyi adottságokat igénybe tudjuk venni és be tudjuk építeni az útvonalba. Például már megvan, hogy hol van lehetőség kötélmászásra, vagy hol tudjuk 60–80 méteren keresztül kúsztatni a versenyzőket.

Várják az önkéntesek jelentkezését

Mivel egy ilyen verseny sikeres szervezése és lebonyolítása elengedhetetlen segítők nélkül (pl.: pályabírók, a regisztrációnál segítők, érmeket osztók, fotósok stb.), ezért várjuk a jelentkezését azoknak, akik ebben is mellénk állnának.

A biztonságos szervezés érdekében 500 fő versenyzőt várnak az egyéni futamokba (természetesen idén is lesz gyermekfutam). A versenyre bárki jelentkezhet nemtől és kortól függetlenül. Regisztráció és versenykiírás:  www.extremetrail.hu.