Magyarként a világranglistán
Sikeres évet tudhat a háta mögött Závaczki Bálint. A nyíregyházi golfozó megnyerte a junior magyar bajnokságot, és egyedüli magyarként a férfiaknál felkerült a világranglistára. A sportoló rövidesen külföldi edzőtáborba utazik, hogy felkészüljön a következő szezonra.

Egy komplett szobát töltenek meg Závaczki Bálint díjai. A nyíregyházi golfozó mindössze 13 esztendős, de már számos rangos versenyt nyert. Nemcsak idehaza, hanem győzött többek között Ausztriában, Szlovákiában és Csehországban is, de jó eredményeket ért el Olaszországban, Spanyolországban vagy éppen Skóciában is. Felkerült a világranglistára, ami azért nagy dolog, mert a férfiaknál jelenleg ő az egyedüli magyar a listán. Most Spanyolországba készül egy háromhetes edzőtáborba.

– Dunántúlra és külföldre kell utaznunk edzőtáborba, mert csak ott vannak pályák. Most különösen fontos lesz a felkészülés, mert új szettet kaptam és még meg kell szoknom. Az edzőtábor alatt végig tanulni is fogok, mivel nagyon sűrű lesz a nyári versenyprogram, így már márciusban vizsgáznom kell az iskolában, szóval az edzések után a tankönyvek is előkerülnek – mondta Závaczki Bálint, aki 3 éves korában ismerkedett meg a sportággal. 

Bálint és a család részéről óriási lemondással jár a versenyzés. Mivel magántanuló, így édesanyja készítette fel a félévi vizsgákra, ami az elmúlt évekhez hasonlóan most is kitűnő lett. Édesapja az edzője is, így a család a versenyekre és az edzőtáborokba is együtt utazik, ami anyagilag is nagyon megterhelő. Látva azonban Bálint tehetségét, azt mondják a szülők, megéri, szakemberek szerint ugyanis minden adottsága megvan ahhoz, hogy egyszer profi versenyző legyen.

Dankó László