Magyar Parasport Napja

A héten van a Magyar Parasport Napja. Ebből az alkalomból hétfőn Nyíregyházán is rendezvényt tartottak. Több sportágat kipróbálhattak a résztvevő gyerekek. 

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) 2024-ben immár hetedik alkalommal szervezi meg a Magyar Parasport Napját február 22-én. Az MPN Lélekmozgató programban hagyományosan résztvevő
oktatási-nevelési, szociális és gyermekvédelmi intézmények, egyetemek és önkormányzatok mellett idén a sportegyesületek csatlakoznak a többszáz szervezetet megmozgató programsorozathoz. Nyíregyháza ezúttal a sorozat nyitó helyszíne volt. A város évek óta kiemelten kezeli a parasportolókat, és a fejlesztéseket is úgy valósítják meg, hogy mozgássérültek is használhassák azokat. 

- Az Atlétikai Centrum, és a Continental Aréna is számos olyan lehetőséget biztosít, ahol parasportolók is edzhetnek. A város igyekszik mindenben támogatni a versenyzőket, és bízunk abban, hogy idén is lesz paralimpiai résztvevőnk - mondta Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere. 

Hétfőn számos sportágat próbálhattak ki a fiatalok előbb a Continental Arénban, majd a Városi Jégpályán és a Bárczi Iskolában. Volt kerekesszékes vívás, ülőröplabda, Mediball és kerekesszékes
kosárlabda is. 
A Nyíregyházi Sportcentrum sportolója, Tarjányi István második paralimpiájára készül. A kerekesszékes vívó jelenleg a világranglistán az ötödik helyen áll. 

Kapcsolódó galéria

Magyar Parasport Napja 2024 beharangozó