Magyar Közút: közel 4,5 kilométer hosszan újult meg a 4-es főút Nyíregyháza térségében

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén összesen több mint 160 kilométernyi fő- és mellékút teljes körű felújítását végezheti el hazai, központi költségvetési, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásainak köszönhetően Szabolcs-Szatmár-Beregben – mondta Csapó László megyei igazgató. 


Kiemelte:

Az összesen több mint 12 milliárd forint értékű megyei programnak köszönhetően megújul a megyei közúthálózat 8 százaléka. Az idei felújítások között szerepelt a 4-es főút Nyíregyháza és a 403-as főút csomópontja közötti fejlesztés.

A 4-es főút három szakaszon újult meg. Nyíregyháza és Nyírpazony között 2,76, Nyírpazony és Nyírtura között 1,05, míg Nyírturánál a 4-es és a 403-as főút csomópontjánál 0,65 kilométeren közlekedhetnek megújult szakaszon az arra haladók. Az átadóünnepségen a megyeszékhely polgármestere hangsúlyozta, a város és a Magyar Közút szorosan együttműködik az útfejlesztések, beruházások miatt is.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Dr. Kovács Ferenc elmondta:

A tervezéstől a megvalósításig együttműködünk. Itt konkrétan ez úgy valósult meg, hogy a kerékpárút felújítása következik, de megvártuk, hogy a Magyar Közút a 4-es utat felújítsa és így rövidesen indul a mi fejlesztésünk is, úgy, hogy az augusztus végére befejeződjön. De volt már ilyen projektünk és lesz is, amit közösen csinálunk. Például nemsokára kezdődik a Bocskai utca felújítása, ott szintén együtt kellett működnünk, hiszen a nagykörúton belül az önkormányzat valósítja meg a fejlesztést, a nagykörúttól a Család utcáig pedig a Magyar Közút. Az együtműködés nagyon fontos az útépítések miatt is, például hogy ne legyenek felesleges lezárások, illetve ütemezzük a feladatainkat. Különösen a mai időkben fontos ez, amikor Nyíregyházán soha nem látott közúti, infrastrukturális fejlesztés folyik, ami jelenti a régi rossz utak, járdák felújítását, de újak építését is és ez kerékpárútra is vonatkozik.

A 4-es főúton a fejlesztés keretében cserélték a pályaszerkezetet, új kopóréteget terítettek le, tartós burkolati jeleket festettek és több autóbusz megállóhelyet építettek át, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

A Magyar Közút közel 300 millió forintból, három szakaszon újított a főúton. A fejlesztés után az útszakaszon érezhetően nő majd a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható.


Dér Vivien