Magyar Filmhét
A Váci Mihály Kulturális Központ is csatlakozott a 3. Magyar Filmhét programsorozatához. Nyíregyházán február 23-a és március 3-a között nézhetnek a filmkedvelők magyar alkotásokat a Krúdy Gyula Art Moziban.

 Vetítések országszerte

A Magyar Filmakadémia Egyesület, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa támogatásával február 27-e és március 5-e között rendezi meg a 3. Magyar Filmhetet, majd a 2. Magyar Filmdíj átadóját. Tíz vidéki nagyváros mellett Nyíregyháza első alkalommal csatlakozott az eseményekhez. Itt azonban egy héttel korábban megkezdődnek a filmvetítések.

Nyíregyháza először csatlakozott az eseményekhez

Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója elmondta, ez egy nagyon jelentős, nívós esemény lesz. Kiemelt városokban, összesen tíz vidéki nagyvárosban csatlakozhatnak az eseményhez a filmbarátok. Mészáros Szilárd hozzátette, úgy gondolták, hogy a nyíregyházi art mozi is van már olyan szinten, hogy egy országos rendezvénysorozathoz tudjon csatlakozni. Az igazgató azt reméli, ebből Nyíregyházán is hagyományt tudnak teremteni.

Hét film

Nyíregyházán a 3. Magyar Filmhéten hat alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők. Levetítik A martfűi rém, a Herminamező árnyai, a Magyar Korridor, az Életem Cukkíniként, az Egy kutya négy élete, és a Szép álmokat című filmeket. A Krúdy Mozi programjáról a www.vacimuv.hu oldalon is tájékozódhatnak az érdeklődők. A vetítések a már meglévő programok mellé csatlakoztak, így a vetítések nem minden esetben esnek főműsoridőre. Érdekesség, hogy minden filmvetítést előadás előz meg. A Nyíregyházi Egyetem filmes szakemberei tartanak tájékoztatót az éppen aktuális filmekről, azok keletkezéséről és a filmforgatás kulisszáiról. Február 25-én emlékeznek meg országszerte a kommunizmus áldozatairól, ezért két héten keresztül a Nincs kegyelem című magyar filmet nézhetik meg az érdeklődők, Törőcsik Mari és Kubik Anna főszereplésével a Krúdy Art Moziban.

ME.

(Fotó: internet)