Magyar Ápolók Napja – 25 ápoló vehetett át kitüntetést Nyíregyházán
Fotó: Szarka Lajos

Idén is megtartották a Magyar Ápolók Napját. A Megyeházán vette át kitüntetését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház 25 ápolója. A rendezvény célja az, hogy megköszönjék és elismerjék az ápolók áldozatos munkáját.

A Vikár Sándor Zeneiskola műsorával nyitották meg a Magyar Ápolók Napja alkalmából rendezett ünnepséget a Megyeházán. Kossuth Zsuzsannának, a magyar ápolás nagyasszonyának az 1848/49-es szabadságharc alatt nyújtott ápolói tevékenységére emlékezve ünnepelik meg és ismerik el évről évre a magyar ápolókat.

Ápolók nélkül egy egészségügyi intézmény nem létezhet, ők azok a munkatársaink, akik meghatározzák egy intézménynek az arculatát.  A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház minden dolgozója és minden ápolója ezen a napon egy ünnepségen vesz részt. Akik most nincsenek itt és most a betegágyak mellett dolgoznak és azok akik itt lehetnek és kitüntetést kapnak, olyan pluszt tettek hozzá, ami felhívta a figyelmet az ő munkájukra. Természetesen a többi ápoló előtt is fejet hajtunk ezen a napon. Ez egy nagyon szép kezdeményezés volt Magyarország Kormánya részéről, hogy most már hatodik éve Zsuzsanna napon ezt az ünnepséget megtartják. Az intézményünk a maga erejéből mindent megtesz az ápolók megbecsülése érdekében és a béremeléseket tekintve a kormányzat is mindent megpróbál megtenni.

– mondta el dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Az ünnepségen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház 25 dolgozója vehetett át kitüntetést. Ilyenkor a közvetlen munkahelyi vezetők ajánlását figyelembe véve döntik el, hogy kik érdemlik meg leginkább. Az elismerés azoknak jár, akik munkájukkal és hozzáállásukkal is példát mutatnak kollégáiknak. Az egyik kitüntetett Balogh Béláné volt, aki nagyon örült az elismerésnek, kiemelte, ő mindig próbálja magából kihozni a maximumot.

Nyíregyházán dolgozom a Jósa András Oktatókórházban a Pszichiátrián 1996 óta. Először Nagykállóban dolgoztam, aztán jöttem át ide. Nekem az ápolói szakma egy gyerekkori álmom volt. Édesanyám nem igazán szerette volna, de hagyta, hogy a saját utamat járjam. Így már a tanulmányaimat is egészségügyi középiskolában folytattam és maradtam is hű ehhez a pályához.

– mondta el Balogh Béláné, ápolónő.

A díjazottak ünnepélyes keretek között vették át az elismeréseket.