Ma sem spórol meglepetésekkel a szeszélyes április
Ma sem spórol meglepetésekkel a szeszélyes április

Előbb északon, majd délelőtt a déli területeken is szakadozik a felhőzet, és a több-kevesebb napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés.

Többfelé alakulnak ki záporok, nagyobb eséllyel az ország északkeleti felén zivatarok is lehetnek. Estére, késő estére a nyugati országrészben kiderül az ég. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérhetik erős, a Dunántúlon néhol viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között változik. Késő estére 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet – írja napi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Veszélyjelzést is kiadtak az ország több területén ugyanis előfordulhatnak zivatarok. Az ország északkeleti felén, legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység területén és az Alföldön egy összeáramlási zónában, esetleg a Kisalföldön jelenhetnek a jelzett záporok, zivatarok. Intenzívebb gócokban hódara, apró szemű jég is hullhat.

A Dunántúlon az északnyugati szelet viharos (60-65 km/h) széllökések is kísérhetik. A szél az esti órákra fokozatosan veszít erejéből. Az Északi-középhegység magasabb csúcsain délutántól a záporok mellett hózáporok is előfordulhatnak.

hirado.hu