Ma 10 hónaposak a Nyíregyházi Állatpark fehér oroszlán hármasikrei!
​​​​​​​Fotó: Nyíregyházi Állatpark

„Megnőnek a gyerekek... 10 hónaposak a fehér oroszlán hármasikrek” – osztotta meg a Nyíregyházi Állatpark hivatalos közösségi oldalán a hírt a látogatók kedvenceiről.

A ritka színváltozatú nagymacskák július elején születtek a Nyíregyházi Állatparkban és azonnal belopták magukat a látogatók szívébe. Nevüket is a látogatók által javasolt verziókból szűrték ki a park munkatársai, a választás végül egy igazán frappáns magyarázattal érkezett az egyik vendégtől, Kristóf Simon az alábbiakat írta:

– Mivel az oroszlánok Afrikában honosak, és ők most távol vannak az otthonuktól, ezért én arra gondoltam, hogy kaphatnának afrikai neveket. Szerintem nagyon szép női nevek vannak, és talán még annál is szebb jelentéssel. Dipita, ami reményt jelent - hiszen egy kihalás szélén álló állatról beszélünk, de most három nagyon ritka fehér oroszlán született, ami reményt ad. Enam, ami azt jelenti, hogy Isten adta nekünk - becsüljük meg őket jól, és vigyázzunk rájuk! Abeni, ami azt jelenti, hogy Imádkozzatok értük! Ha egy mondatban tesszük a neveket, akkor kijön az, hogy: Isten adta nekünk a reményt, imádkozzatok értük! 

A fotó augusztusban készült a park kedvenceiről. Fotó: Nyíregyházi Állatpark

A szülőpár mindkét tagja - a 7 éves Csehországból érkezett anyaállat, Binti és szintén 7 éves párja, a Hollandiából érkezett Inkosi 2015 óta alkot egy párt a Nyíregyházi Állatparkban.

A krugeri oroszlánok ezen színváltozata egyike Afrika legtitokzatosabb állatainak, hiszen évszázadokon keresztül csak sejtették létüket. A dél-afrikai őslakosok tisztelték őket, mint az isteni világ közvetlen küldötteit. Élőhelyük, Timbavati, azt jelenti, „a hely, ahol a csillag-oroszlánok lejöttek.