Listavezető U19, bajnoki előtt a Szpari

 

Nagyüzem volt szerdán az örökösföldi edzőcentrumban. Az egyik pályán a Spartacus U19-es, a másikon a felnőtt csapat készül. Nyáron nagy volt az átalakulás a Nyíregyháza Spartacusnál. Az új vezetés klubépítésbe kezdett, és a Szpari női csapatot is indított az NB-II-ben, valamint a piros-kékekhez került az utánpótlás nevelés is, aminek nagyon örülnek az itt dolgozó szakemberek.

- Nagy öröm számunkra, hogy a Szpari családhoz tartozhatunk. Az első csapat szakmai stábja folyamatosan figyel bennünket, segítenek, a játékosok számára pedig ott a lehetőség, hogy bekerüljenek a felnőttek közé - mondta Révész Csaba a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia edzője. 

Az U19-es együttes listavezető a másodosztályú bajnokságban. Egyedüliként veretlen már csak a szezonban, legutóbb a Veszprémet 5-0-ra, a Szolnokot 4-0-ra verték. Néhány fiatal játékos a héten már az első csapattal készülhetett.

- Hárman a felnőttekkel edzhetünk, ami hatalmas megtiszteltetés, és nagyon örülünk neki. Az elmúlt hetekben jól ment a csapatnak a játék, ami köszönhető annak is, hogy nagyon jó a csapategység - mondta Hubicsák Zoltán az U19-es gárda játékosa.

A felnőtt együttes szerdán egy fizikai és mentális felmérésen vett részt, és adatok szerint erőnlétileg rendben vannak.

- A nyári alapozás során sokat javultak a játékosok mutatói, és a mostani mérési eredmények is azt mutatják, hogy erőnlétileg rendben vannak. Az elmúlt hónapokban fejlesztettük a diagnosztikai hátteret, így objektív képet kaphatunk a labdarúgókról. De hiába az erőnlét, a focit gólra játsszák. A játékosaim minden edzésen elvégzik a feladatokat, ez a munka nem ezt az eredményt érdemli. Viszont önbizalom területén változásra van szükség– mondta a klub sajtótájékoztatóján Lucsánszky Tamás vezetőedző.

A hétvégén Zalaegerszegre utazik a Szpari. A női gárda szombaton hazai környezetben játszik, és előbb az egrieket fogadják, majd a Nyírség NSC ellen játszanak kupameccset.

- Egy nagy vereség után utaztunk a múlt héten a listavezető otthonába, és a Kelen SC ellen vezettünk és végig volt esélyünk a pontszerzésre. Bár ez nem sikerült, a játékosok alázattal küzdöttek, és a végén látszott, hogy a házigazda már rutinosabb. Most az Eger elleni bajnoki és a Nyírség NSC elleni kupameccs jön. A két találkozón szeretnék azoknak is lehetőséget adni, akik eddig kevesebbet szerepeltek – mondta Makay Robin a női csapat vezetőedzője. 

A bajnokságban nagy csatát vívott a másik nyíregyházi gárdával a Szpari, és hasonló várható most is.

- Hiányérzetem van, mert legutóbb a győzelem is benne volt a csapatban a Kelen SC ellen. Mostantól viszont a következő találkozóra koncentrálunk, ahol nyerni szeretnénk. A csapat folyamatosan formálódik, mi teljesen az alapoktól kezdtük nyáron, és a célkitűzés is az, hogy ebben az évben tapasztalatot szerezzünk – mondta Nagy-Peti Kitti, a Szpari játékosa.

Az Eger ellen szombaton, a Nyírség NSC ellen október 14-én játszik a női gárda, utóbbin a tét a legjobb nyolc közé kerülés.

Dankó László