Ligeti farsang
A Tündérkert Keleti Óvoda Ligeti Tagintézményébe is megérkezett a farsang, fergeteges hangulatú maszkabállal búcsúztatták a telet. Az óvodapedagógusok és a csemeték hetek óta közösen díszítették a csoportszobákat és öltözőket, hogy a nagy napra minden tökéletes legyen.

A gyerekek szívének egyik legkedvesebb időszaka a farsang, hiszen ekkor kedvenc meseszereplőik, szuperhőseik és filmkaraktereik bőrébe bújhatnak. Így volt ez a Tündérkert Keleti Óvoda Ligeti Tagintézményében is, ahol a jelmezek sokaságának csak a képzelet szabott határt.

 

PARÁDÉS JELMEZBEMUTATÓ

 

A farsangi programok a sok éves hagyományokhoz hűen jelmezbemutatóval indultak. A csemeték izgatottan mutatták be maskaráikat, s a siker nem maradt el, mindenkit vastapssal jutalmaztak. A fiúk jedi lovagok, pókemberek, tűzoltók, rendőrök bőrébe bújtak, sőt bátorságból a hölgyeknél sem volt hiány, rendőrkislányok is vigyáztak a rendre a csoportokban. De persze az elmúlt évek nagy kedvence, a Jégvarázs sem maradhatott el, Elzák és Annák varázsolták el a társaságot gyönyörű ruháikkal. Petró Hanga (6) utoljára bújt jelmezbe az óvodában, így egy szívéhez igazán közel álló öltözetet választott. – Nagyon-nagyon szeretek táncolni, néptáncra és aerobicra is járok, ezért táncosnő lettem – árulta el, testvére, Petró Zara (4) pedig hozzátette – nekem az egerek a kedvenc állataim, mert nagyon aranyosak, ezért Minnie egérnek öltöztem.

 

JÁTÉK A JAVÁBÓL

 

A bravúros bemutatkozások után következhetett a farsang legjobb része: az eszem-iszom, dínom-dánom. A gyerekek izgatottan várták a különféle versenyjátékokat, volt evő-, és ivópárbaj, ügyességi próbák, na meg tánc a javából – sok apróság pedig már azon morfondírozott, jövőre kinek a bőrébe bújjon.

Farkas Fanni

(Fotók: Kohut Árpád)