Lezárult két képzés – Összesen negyvenen vették át oklevelüket

Két képzés zárult le a „Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozás Nyíregyházán” című pályázat keretén belül. A résztvevők Informatikai alapismeretek, illetve Szolgáltatás és marketing oktatáson vettek részt, összesen 40 fő kapta meg oklevelét.

Folyamatosan zajlanak a képzések a nyíregyházi Család és KarrierPONT szervezésében. A „Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozása Nyíregyházán” című EFOP-1.2.9-17-2017-00047 azonosítószámú pályázat keretén belül öt különböző tanfolyam közül választhatnak az érdeklődők. Két képzés nemrégiben zárult le, így összesen 40 fő vehette át oklevelét. Az egyik ilyen az Informatikai alapismeretek képzés volt.

– Informatikai alapismereteket sajátíthattak el a résztvevők, amelyek a mindennapi élet megkönnyítését szolgálják. Megtanulták összepárosítani az eszközöket, például a telefonokat egyéb más digitális eszközzel. Ez nagyon hasznos volt, mert sokan nem tudták, hogy kell, de már otthon is könnyen meg tudják oldani – mondta el Nagy Szabina oktató.

Az Informatikai alapismeretek képzésen voltak olyanok is, akik eddig egyáltalán nem tudták használni okoskészüléküket.

– Nekem hiába van okostelefonom, de nem igazán értettem hozzá és ez a képzés sok mindent megtanított. A többiek is sok mindent tanítottak nekem, mert én a koromnál fogva nem értek hozzá. Megtanultam a párosításokat és hogy hogyan tudok kikeresni rajta dolgokat, ez nagyban megkönnyíti a mindennapjaimat – mondta el Tóth Katalin résztvevő.

A Szolgáltatás és marketing tanfolyamon is 20 fő vett részt. Gagna Csaba oktató elmondta, egy nagyszerű csapat alakult ki a néhány nap alatt és szinte mindenki konkrét vállalkozási ötlettel érkezett, amit meg szeretne valósítani a jövőben.

– Nagyon sok oldalról meg tudtuk vizsgálni, hogy milyen lehetőségei, előnyei vagy éppen hátrányai vannak a vállalkozásindításnak. Én azt vettem észre, hogy számos olyan információt kaptak, amivel át tudják gondolni és újra tudják strukturálni az elképzeléseiket. Nem azért jöttek ide, hogy még egy papírjuk legyen, hanem én azt gondolom, hogy tudatos volt a választás – mondta el Gagna Csaba oktató.

Vass Dzsenifer júniusban végzett az egyetemen, ő is részt vett a tanfolyamon, amit nagyon hasznosnak talált.

– Remek csapat gyűlt össze és úgy gondolom, hogy mindenki betekintést tudott nyerni abba, hogy egy vállalkozás hogyan is épül fel, melyek azok a lépések, amelyekre nem is gondolnánk, de mindenképpen szükséges áttekinteni őket ahhoz, hogy sikeresen tudjunk elindulni a piacon és van-e rá igény, és hogy melyek azok az új trendek, amelyekre jobban oda kell figyelnünk – mondta el Vass Dzsenifer.

A képzésekre jelentkezni folyamatosan lehet addig, ameddig be nem telik a 300 fős létszám.