Lezárult a pótfelvételi, zajlik a beiratkozás a Nyíregyházi Egyetemen

Lezárult a pótfelvételi eljárás a Nyíregyházi Egyetemen. Általános eljárásban 1088 fő nyert felvételt, pótfelvételin 75 fő, de a szakirányú továbbképzésekre augusztus 31-ig még lehet jelentkezni. A tanévkezdéssel kapcsolatos tájékoztatót megtartották, a nappali tagozatos hallgatók augusztus 31-ig iratkozhatnak be, a levelezős hallgatók szeptember 7-ig.


Tanulmányi tájékoztatót tartottak a Nyíregyházi Egyetemen a felvételt nyert első éves hallgatók számára. Általános eljárásban 1088 fő nyert felvételt, így megkezdheti tanulmányait ebben a félévben az intézményben.

A pótfelvételi időszaka is lezárult, 163 jelentkező közül 75-en kerültek be valamilyen képzésre

A jelentkezési adatok sokkal jobbak voltak, mint a tavalyiak, ezért egy picit arra számítottunk, hogy a felvehető hallgatói létszám is ehhez fog arányulni, de sajnos azt tapasztaltuk, hogy az általános eljárás során, bizonyos hallgatók olyan magas pontszámot szereztek, hogy az általános eljárás lezárulása után, amikor meghúzták a ponthatárt, bizonyos szakokon, igen magas ponthatárok keletkeztek. Így a póteljárásnál sem lehetett alámenni ezeknek a pontszámoknak.

– mondta el Ferencziné dr. Ács Ildikó a Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettese.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

Idén a legnépszerűbb szakok a pedagógus képzések voltak, ezen belül is az óvodapedagógus

A nappali tagozatos hallgatók 2018. augusztus 31-ig iratkozhatnak be és vehetik fel tantárgyaikat a Neptun rendszeren keresztül, számukra az oktatás 2018. szeptember 3-án 8 órakor kezdődik, a levelezős hallgatók szeptember 7-ig tehetik ezt meg és ezen a napon kezdődik az oktatás számukra.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

Fontos, hogy a szakirányú továbbképzésekre még lehet jelentkezni, meghosszabbították a határidőt augusztus 31-ig, ide azokat várják, akik már rendelkeznek oklevéllel. Új szakirányok is indulnak idén, ilyen például a gyógytestnevelő és az iskolatitkár szak.


Kanócz Rita