Lezárt ügy: Ittasan vezetett

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Ibrányi Rendőrőrse járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást.

A. G. 31 éves gávavencsellői lakos ellen. A férfi 2020. december 21-én Gávavencsellőn közlekedett személygépkocsijával, amikor egy lakóház kerítésének ütközött, majd elhajtott. A rendőrök a baleset után A. G.-t a lakóhelyén intézkedés alá vonták és vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavételre előállították. A beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján a járművezető szervezetében bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol-koncentráció volt. A rendőrök a férfit 2021. január 11-én gyanúsítottként kihallgatták, és a vallomásában elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Ibrányi Rendőrőrse a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

Forrás: police.hu